21:58:56 29.05.2023
Stiri

Separatistul Krasnoselski reia sperietorile Moscovei și amenință: Dacă Transnistria va fi atrasă într-un conflict militar, va fi declanșat un război mondial

Actualitate 30.03.2023 15:29 Vizualizări1739 Autor: Ziarul National
Separatistul Krasnoselski reia sperietorile Moscovei și amenință: Dacă Transnistria va fi atrasă într-un conflict militar, va fi declanșat un război mondial Novostipmr


Dacă Transnistria va fi atrasă într-un conflict militar, acesta se va răsfrânge asupra R. Moldova, ca teritoriu vecin, apoi a României, care este membră a NATO, iar Rusia nu va sta deoparte, afirmă liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, care reia sperietorile lansate în ultimul timp la nivel oficial din Rusia vizavi de o pretinsă acțiune militară a ucrainenilor în stânga Nistrului.

Într-o secvență video publicată de gazeta.ru, Krasnoselski spune că războiul nu ar trebui permis în Transnistria, altfel va fi „al treilea război mondial”.

„Sunt profund convins că prin Transnistria... există o cale directă spre un război mondial. Acestea pot fi declarații atât de puternice, dar totuși... Dacă se implică Transnistria, se implică și R. Moldova, e firesc, suntem vecini. Dacă se implică R. Moldova, se implică și România, care este membru NATO. Dacă se implică România, se implică și Federația Rusă”, a afirmat separatistul în timpul unei întâlniri recente cu deputații din raionul Grigoriopol.

Mai mult, Krasnoselski leagă Transnistria de un eventual război nuclear.

„Prin ce mijloace, prin utilizare căror arme și așa mai departe, aceasta este o întrebare deschisă. Cred că, dacă se va ajunge deja la conflictul global, atunci fondurile vor fi nelimitate", a adăugat el în timpul unei întâlniri cu deputații din raionul Grigoriopol.

Amintim că ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a spus recent că Rusia „poartă responsabilitatea pentru cetățenii ruși din Transnistria”.

„În Transnistria trăiesc, din câte știu, 250 000 de cetățeni ruși. Bineînțeles, suntem responsabili pentru ei. (...) În primul rând, este vorba de contingentul nostru de menținere a păcii și de grupul de trupe care păzește uriașul depozit de muniții din Cobasna”, a afirmat Lavrov.

Anterior, atât Lavrov, cât și purtătoarea sa de cuvânt, Maria Zaharova, au spus că Ucraina ar pregăti un atac militar în Transnistria, lucru negat de către autoritățile de la Kiev.

Totodată, pe 24 martie curent, deputata Marina Tauber de la Partidul „Șor”, despre care autoritățile spun că este folosit de Kremlin pentru a destabiliza situația în R. Moldova, a declarat că președintele Maia Sandu și premierul Dorin Recean ar pregăti pentru data de 17 aprilie „provocări militare la frontiera cu regiunea transnistreană”.

„Afirmațiile doamnei Tauber sunt false și fac parte dintr-un discurs constant de promovare a fricii și dezbinării în societate. Doamna Tauber încearcă să acopere în fața finanțatorilor eșecul total al protestelor plătite. Instituțiile statului lucrează la prevenirea acestor provocări și țin situația sub control”, a declarat atunci purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2023 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // „La ce bun o lume în...

26.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Integrarea europeană...

24.05.2023 09:14 Cazimir Țino Cazimir Țino // Învățămintele ultimul...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md