13:51:11 25.09.2023
Stiri

Șeful statului anunță un „desant” de peste o mie de ruși care vor veni în septembrie la Chișinău, în frunte cu Kozak: „Interesul este foarte mare”

Politică 09.09.2019 15:35 Vizualizări7470 Autor: Ziarul National
Șeful statului anunță un „desant” de peste o mie de ruși care vor veni în septembrie la Chișinău, în frunte cu Kozak: „Interesul este foarte mare”


Agenda moldo-rusă este foarte încărcată în această lună, anunță președintele Igor Dodon, care enumeră evenimentele ce urmează să se desfășoare în următoarele săptămâni la Chișinău, cu participarea reprezentanților de la Moscova.

Potrivit lui Igor Dodon, în perioada 16 - 18 septembrie curent, la Chișinău va avea loc un festival al filmelor din regiune sub „patronajul său”, iar în zilele de 18 și 19 septembrie în R. Moldova se va desfășura ședința Comisiei mixte interguvernamentale moldo-ruse, care nu s-a mai întrunit în ultimii trei ani.

Comisia este condusă, din partea Federației Ruse, de către ministrul Agriculturii de la Moscova, Dmitri Patrușev, iar din partea R. Moldova - de către vicepremierul pentru Reintegrare, Vasili Șova. La eveniment vor participa reprezentanți ai tuturor ministerelor din Federația Rusă.

De asemenea, șeful statului a anunțat astăzi de la Președinție că, în perioada 20 - 21 septembrie curent, la Chișinău va avea loc cea de-a doua ediție a Forumului economic moldo-rus.

„Așteptăm participarea la nivel înalt a domnului Kozak (Dmitri Kozak, vicepremier la Moscova - n.r.), a câtorva guvernatori și a circa o mie de reprezentanți ai businessului. Interesul de a veni în R. Moldova este foarte mare, inclusiv cu unele investiții”, a declarat Dodon.

Tot președintele a anunțat vizita ministrului de Externe, Nicu Popescu, la Moscova, pe 11 septembrie curent: „Dacă nu greșesc, este prima vizită la Moscova a unui ministru de Externe de la Chișinău din ultimii trei ani”.

Igor Dodon a amintit și despre vizita sa oficială pe care urmează s-o întreprindă în SUA, în perioada 22 - 27 septembrie, unde va ține un discurs la ONU și a anunțat vizita în R. Moldova, de pe 3 și 4 octombrie curent, a Federicăi Mogherini, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Alegerile locale, mi...

22.09.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre discursul Mai...

20.09.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Proiectul de țară – i...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md