15:17:47 12.04.2024
Stiri

Șeful spionajului militar ucrainean, despre MOARTEA lui Navalnîi: „S-ar putea să vă dezamăgesc...”

Actualitate 26.02.2024 13:58 Vizualizări1171 Autor: Vitalie Hadei
Șeful spionajului militar ucrainean, despre MOARTEA lui Navalnîi: „S-ar putea să vă dezamăgesc...”


Opozantul rus Alexei Navalnîi ar murit din cauze naturale, a declarat șeful Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării din Ucraina, Kirilo Budanov.

„S-ar putea să vă dezamăgesc, dar știm că a murit din cauza unui cheag de sânge. Este mai mult sau mai puțin confirmat. Acest lucru nu este luat de pe internet, ci, din păcate, o moarte naturală”, a declarat Budanov la forumul „Ucraina. Anul 2024”, care a avut loc duminică.

Șeful spionajului militar ucrainean nu a oferit mai multe detalii.

Navalnîi și-a pierdut cunoștința și a murit pe 16 februarie, după o plimbare la colonia penală „Lupul polar”, a anunțat serviciul penitenciar din regiunea Iamalia-Neneția, unde criticul lui Putin își ispășea pedeapsa.

Autoritățile ruse i-au spus mamei lui Alexei Navalnîi că cel mai important lider al opoziției din Rusia a fost lovit de „sindromul morții subite”.

„Sindromul morții subite” este un termen vag pentru diferite sindroame cardiace care provoacă stop cardiac subit și moarte.

Radiodifuzorul RT, finanțat de Kremlin, a relatat în ziua decesului, citând o sursă anonimă, că Navalnîi a murit din cauza unui cheag de sânge.

În certificatul de deces, care i-a fost eliberat Liudmilei Navalnîi, mama opozantului rus, se menționează că fiul său a murit din „cauze naturale".

Trupul lui Alexei Navalnîi nu a fost eliberat rudelor sale timp de nouă zile. Anchetatorii au șantajat-o pe mama politicianului și au pus condiții pentru eliberarea cadavrului.

În special, au cerut să păstreze secrete informațiile despre înmormântarea lui Navalnî, amenințând că, în caz contrar, îl vor îngropa pe politician chiar pe teritoriul coloniei.

Sâmbătă seară, corpul lui Navalnîi a fost predat mamei sale.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

05.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Politica penală sau ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md