08:41:34 06.07.2020
 
Stiri

DOC // Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, RĂVAȘ către Parlament, după schimbarea guvernării: Cere mai mulți angajați

Social 15.11.2019 10:44 Vizualizări4369 Autor: Ziarul National
DOC // Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, RĂVAȘ către Parlament, după schimbarea guvernării: Cere mai mulți angajați


Șeful Procuraturii Anticorupție (PA), Viorel Morari, a expediat un demers la Parlament prin care solicită majorarea numărului de procurori de la 720 la 750 și personal auxiliar de la 700 la 750 de unități.

În scrisoarea pe care Morari i-a trimis-o spicherului Zinaida Greceanîi, șeful PA își exprimă speranța că Parlamentul o să revizuiască Hotărârea Parlamentului privind aprobarea numărului de personal al Procuraturii, astfel încât modificările solicitate să se regăsească și în proiectul Legii Bugetului pentru anul 2020.

Viorel Morari își argumentează demersul prin faptul că volumul de muncă al procurorilor din Procuratura Anticorupție a crescut „mult peste estimările făcute” în perioada când a fost aprobat numărul de personal al Procuraturii.

„În condițiile actuale, suprasolicitarea procurorilor nu permite întreprinderea tuturor măsurilor prevăzute de lege pentru cercetarea sub toate aspectele, completă și obiectivă, a circumstanțelor cauzelor, precum și asigurarea efectuării urmăririi penale într-un termen rezonabil, impunându-se măsuri administrative pentru soluționarea acestei chestiuni. Mai mult, în cazul unui volum mare de lucru există pericolul admiterii erorilor în efectuarea investigației, cât și a imposibilității efectuării acțiunilor de urmărire penală concomitent pe toate cauzele penale din gestiune.

Aceste neajunsuri fac vulnerabili procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție în cazul unui eventual control frontal al activității și pot influența inamovibilitatea și independența acestora”, afirmă șeful Procuraturii Anticorupție.


Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.07.2020 13:59 Ziarul National GOLGOTA BASARABIEI ROMÂNEŞTI // 5-6 i...

03.07.2020 09:33 Nicolae Negru Nicolae Negru // În impas, regimul Do...

02.07.2020 09:35 Ziarul National Alecu Reniță: Cei care cunoaşteţi pla...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md