10:17:48 22.06.2018
 
Stiri

Ședință EXCEPȚIONALĂ la Guvern în legătură cu condițiile meteo: Pe traseele Bălți-Criva și Chișinău-Leușeni se circulă cu dificultate

Politică 18.01.2018 12:35 Vizualizări639 Autor: Ziarul National
Ședință EXCEPȚIONALĂ la Guvern în legătură cu condițiile meteo: Pe traseele Bălți-Criva și Chișinău-Leușeni se circulă cu dificultate

Prim-ministrul Pavel Filip a convocat, în dimineața zilei de astăzi ,ședința Comisiei pentru Situații Excepționale, în legătură cu situația meteo nefavorabilă din R. Moldova.

Oficialul a fost informat că drumurile naționale sunt în prezent accesibile, dar există unele dificultăți de circulație pe traseele Bălți-Criva și Chișinău-Leușeni. Toate drumurile sunt permanent monitorizate pentru a se interveni urgent în caz de necesitate.

Pe parcursul nopții trecute, au lucrat 331 de utilaje speciale, care au presurat peste trei mii tone de material antiderapant.

În același timp, au fost create trei celule de criză: Nord, Centru, Sud. Polițiștii sunt mobilizați pentru a acorda suportul necesar, inclusiv pentru deplasarea fără probleme a autobuzelor care transportă copii la instituțiile de învățământ.

În dimineața zilei, erau deconectate parțial de la energia electrică peste 200 de localități. Pavel Filip a cerut să fie luate măsuri urgente pentru reconectarea localităților la curent.

„Ne-am convins deja că, dacă intervenim la timp, pagubele sunt reduse. De această dată mobilizarea a fost mai rapidă și mai eficientă, dar și în continuare trebuie să fim pregătiți pentru a face față condițiilor meteo nefavorabile”, a declarat șeful Executivului.

De asemenea, prim-ministrul a cerut autorităților să aibă o comunicare cât mai bună, astfel încât cetățenii să fie informați în cazul unor blocaje pe trasee.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!daniel 18.01.2018 14:20

în așa cazuri și cetățenii trebuie să fie mai receptivi, să nu aștepte să vie Pavel Filip să le dezăpezească ogrăzile sau chiar unele drumuri!

ssssssssssssss 18.01.2018 16:34

Pe așa timp trebuie orice mina de ajutor nu sa astetam numai cineva de sus sa vina sa ne ajute.Caci ninsoarea nea afectat pe toți .

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2018 09:37 Ziarul National Aleea Clasicilor de sub peretele unui...

15.06.2018 09:38 Nicolae Negru Ceva nu se leagă în „strategia de rec...

11.06.2018 15:31 Ziarul National Gheorghe Erizanu: Gaudeamus și Carol ...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Considerați judicioasă decizia Curții Constituționale din 4 iunie prin care a fost anulată Legea cu privire la funcţionarea limbilor vorbite pe teritoriul RSS Moldoveneşti, adoptată în 1989, care îi oferea limbii ruse statut de „limbă de comunicare”?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md