07:13:07 24.04.2024
Stiri

Secretul longevităţii: Ce vitamină te poate ţine în viaţă până la 100 de ani?

Actualitate 01.03.2024 07:31 Vizualizări1971 Autor: Ziarul National
Secretul longevităţii: Ce vitamină te poate ţine în viaţă până la 100 de ani?


Vitaminele sunt subiectul unor controverse în ultimii ani, dar există studii care sugerează că un supliment zilnic poate avea beneficii în prevenirea declinului cognitiv, conform Parade.

Totuşi, medicii atrag atenţia asupra unei diete echilibrate ca sursă suficientă de nutrienţi, fără a fi nevoie de suplimente. Cu toate acestea, lipsa de minerale esenţiale în sol şi consumul crescut de alimente procesate au condus la recomandarea multor medici pentru utilizarea unui supliment multivitamino-mineral.

Deşi mai sunt necesare studii pentru a confirma eficacitatea vitaminelor, vitamina D este considerată de experţi un factor important pentru longevitate. Aceasta contribuie la sănătatea oaselor şi reduce riscul de fracturi, inflamaţii, boli de inimă şi diabet, întărind sistemul imunitar şi îmbunătăţind starea de spirit. O doză zilnică recomandată este de 800 UI pentru adulţi, iar vitamina D poate fi obţinută şi din alimente precum ciuperci, peşte gras (somon, ton, macrou), carne roşie, ficat, spanac, lapte, iaurt, cereale sau gălbenuş de ou.

Pe lângă suplimentele de vitamina D, expunerea la soare este o altă modalitate naturală de a o obţine. Razele solare activează producţia de vitamina D în piele, aşa că petrecerea timpului în aer liber în timpul zilei poate fi benefică. Totuşi, este important să fie luate măsuri de protecţie împotriva expunerii excesive la soare, pentru a preveni arsurile solare şi riscurile asociate expunerii prelungite.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md