07:18:52 19.06.2024
Stiri

Secretarul de stat american, Antony Blinken, vine în R. Moldova! Vicepremierul Popșoi: „Această vizită va fi încă o piatră importantă în această construcție extrem de puternică în relațiile noastre bilaterale cu SUA”

Actualitate 27.05.2024 13:14 Vizualizări924 Autor: Ziarul National
Secretarul de stat american, Antony Blinken, vine în R. Moldova! Vicepremierul Popșoi: „Această vizită va fi încă o piatră importantă în această construcție extrem de puternică în relațiile noastre bilaterale cu SUA”


Vizita secretarul de stat american, Antony Blinken, în această săptămână la Chișinău, „este mereu o vizită așteptată în R. Moldova”, fiind „un demers de sprijin politic la nivel extrem înalt”, susține vicepremierul Mihai Popșoi, ministrul Afacerilor Externe.

Șeful diplomației de la Chișinău a anunțat că a trebuit să-și modifice agenda, astfel încât să ajungă la întâlnirea cu oficialul american, după ce se va întoarce din vizita programată pe 28 mai la Vilnius, unde va semna două acorduri dintre guvernele R. Moldova și Republicii Lituania.

„Vizita secretarului de stat Blinken este mereu o vizită așteptată în R. Moldova. De altfel, ospitalitatea noastră este proverbială, noi așteptăm toți prietenii și partenerii noștri. Contăm foarte mult pe sprijinul american și acest sprijin a fost mereu cât se poate de generos. R. Moldova are o relație strânsă cu Statele Unite, iar această vizită va fi încă o piatră importantă în această construcție extrem de puternică în relațiile noastre bilaterale cu SUA. De altfel, partenerii americani ne-au ajutat enorm, nu doar în acești doi ani. În momente extrem de complicate de criză, dar și în toți cei peste 30 de ani de independență, SUA au fost mereu alături de R. Moldova. De aceea, această vizită ne bucurăm că se întâmplă și mizăm în continuare pe parteneriatul cu SUA. Abia aștept să mă întâlnesc cu omologul meu, dl Blinken”, a afirmat Mihai Popșoi luni, în cadrul unui club de presă.

Ministrul de Externe a confirmat faptul că oficialul american va anunța un nou pachet de sprijin financiar pentru R. Moldova în cadrul vizitei sale la Chișinău.

„În timp ce unii fac tot pentru a ne pune în dificultate, alții vin și ne ajută, ne întind această mână de ajutor prietenească pentru a depăși aceste dificultăți pe care alții ni le creează, lucru pentru care le suntem extrem de recunoscători”, a adăugat Mihai Popșoi.

Secretarul de stat american, Antony Blinken, va efectua, în perioada 28 - 31 mai, vizite în R. Moldova și Cehia, a anunțat, la finele săptămânii trecute, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Matthew Miller.

„Antony Blinken va călători în R. Moldova și Cehia în perioada 28 - 31 mai pentru a evidenția relațiile noastre bilaterale solide. La Praga, el va participa, de asemenea, la o întâlnire informală a NATO, unde miniștrii de Externe vor discuta prioritățile pentru Summitul NATO de la Washington din iulie”, a scris Matthew Miller pe platforma X.

Aceasta va fi a doua vizită a înaltului oficial american în R. Moldova de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului împotriva Ucrainei, după cea efectuată în martie 2022 la Chișinău.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md