12:08:15 10.04.2020
 
Stiri

SCHEMĂ CRIMINALĂ în Chișinău: Mai mulți proprietari de locuințe din capitală s-au trezit fără bunuri, după ce au fost vândute de un om al străzii și altul cu probleme mintale

Social 28.01.2020 11:15 Vizualizări1818 Autor: Ziarul National
SCHEMĂ CRIMINALĂ în Chișinău: Mai mulți proprietari de locuințe din capitală s-au trezit fără bunuri, după ce au fost vândute de un om al străzii și altul cu probleme mintale
Poză simbol


Cel puțin trei proprietari de imobile din Chișinău au rămas fără bunuri, după ce locuințele au fost vândute fără știrea lor.

Investigațiile oamenilor legii au scos la iveală o schemă criminală, pusă la cale de trei indivizi cu vârste între 27 și 42 de ani, în care se opera cu acte false și erau implicați inclusiv un om al străzii și un bărbat cu probleme mintale.

Procurorii au demonstrat în instanț că, în perioada 2014-2015, indivizii au lăsat o femeie fără un teren de construcții și o casă în fază prefinală de construcție din sectorul Buiucani al capitalei, pe altă femeie au deposedat-o de apartamentul din sectorul Râșcani al capitalei și au privatizat un apartament din același sector, prin prezentarea actelor false către Consiliul municipal Chișinău.

Suma totală a prejudiciului cauzat victimelor se ridică la peste 2 milioane de lei.

„Inculpații acționau coordonat, prin obținerea informațiilor cu caracter personal ale proprietarilor, inclusiv de la Oficiul Cadastral, după care la notar se prezentau cu persoane asemănătoare proprietarilor, cu buletine de identitate false și perfectau procuri, prin care le împuterniceau pe alte persoane recrutate să vândă imobilele. Ultimele s-au dovedit a fi persoane vulnerabile – un om al străzii, dar și un bărbat cu probleme de sănătate mintală. Pe primul, inculpații l-au ajutat să-și restituie buletinul de identitate, pe care-l avea gajat pentru anumite datorii; iar celui de-al doilea bărbat i-au cumpărat vestimentație prezentabilă și costisitoare, pe care i-au oferit-o pentru întâlnirile organizate în scopul de vânzare a imobilelor, astfel încât să-i confere un aspect îngrijit și credibil de vânzător”, se arată într-un comunicat de presă al Procuraturii Generale.

Inșii au fost condamnați recent la 18, 12 și, respectiv, 5 ani și jumătate de închisoare pentru deposedarea, prin escrocherie și cu folosirea documentelor oficiale false, a trei proprietari de imobilele din Chișinău. Unul dintre aceștia a mai fost condamnat și își ispășește pedeapsa pentru altă fapte de escrocherie, începând cu anul 2017.

Procurorii anunță că vor contesta sentința pronunțată de judecători în privința celor ce au fost condamnați la câte 18 și 12 ani de închisoare. În privința celui de-al treilea condamnat, care deține un grad de invaliditate, sentința nu va fi contestată.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.04.2020 09:29 Nicolae Negru Nicolae Negru // Se ascunde Dodon în ...

06.04.2020 09:28 Nicolae Negru Nicolae Negru // Statuia mareșalului ...

04.04.2020 18:14 Ziarul National Victor Chirilă // Creditul rusesc est...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de felul în care acționează autoritățile R. Moldova pentru combaterea extinderii pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md