02:19:00 22.01.2018
Stiri

SCANDAL DE DOPAJ // A fost suspendat opt ani şi nu poate participa la Olimpiada de la Tokyo după ce a vărsat substanţe interzise în sticla unui adversar

Sport 09.01.2018 17:30 Vizualizări578 Autor: Ziarul National
SCANDAL DE DOPAJ // A fost suspendat opt ani şi nu poate participa la Olimpiada de la Tokyo după ce a vărsat substanţe interzise în sticla unui adversar

Yasuhiro Suzuki, un atlet japonez de la kaiac-canoe, a turnat un lichid dopant în sticla unui rival şi ca pedeapsă va fi dat afară din competiţii. El va rata şi Jocurile Olimpice din 2020, iar oficialii federaţiei nipone se gândesc chiar să-l excludă pe viaţă, având plângeri că acesta a şi furat din lucrurile colegilor.

Suzuki, 32 de ani, a recunoscut ca a introdus un produs dopant în sticla unui rival, Seiji Komatsu, la un concurs naţional disputat anul trecut în septembrie. „Comportamentul lui Suzuki este total în contradicţie cu spiritul de fair-play care trebuie să primeze în sport", a sunat comunicatul Federaţiei de Kaiac-canoe, gestul lui Suzuki fiind catalogat ca: „extrem de răutăcios”, transmite prosport.ro.

Seiji Komatsu a câştigat cursa, dar apoi a fost depistat pozitiv şi suspendat, deşi el a negat că s-ar fi dopat. Acum, numele său a fost reabilitat.

De partea cealaltă, Suzuki, s-a justificat, spunând că „m-am temut să nu mă depăşească". Totuşi, federalii nu vor să ţină cont de scuzele sale, mai ales că avea antecedente, fiid acuzat de unii colegi că le-ar fi furat mai multe lucruri, şefii intenţionând să-l suspende pe viaţă.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md