15:33:58 23.05.2024
Stiri

S-a aflat de ce Putin s-a supărat pe Dodon

Actualitate 14.04.2024 10:09 Vizualizări2404 Autor: Ziarul National
S-a aflat de ce Putin s-a supărat pe Dodon


Trustia, elegii politikoase

S-a aflat de ce Putin s-a supărat pe Dodon și nu-l mai lasă să se plimbe pe coridoarele Kremlinului, ca altădată, preferând-o pe Evghenia Guțul. Cică „pșâdintele” a economisit jumătate din suma pe care a primit-o de la Moscova pentru campania electorală prezidențială din 2020. A pus-o în propriul buzunar, vorbind mai pe șleau, în loc să o investească în cumpărarea alegătorilor, ca Șor.

De fapt, l-a buimăcit experta de la Etulia care i-a citit în ouă că va câștiga din primul tur. Dodon, naiv ca un buhai colhoznic, a crezut în prognoza ei și a hotărât logic să nu cheltuie în van banii FSB, ci să-i depoziteze pentru excursii exotice cu familia. Măcar să se fi priceput să împartă ceva și finanțatorilor de la FSB, care mizaseră că el va câștiga alegerile, căci Putin se pregătea de invazia Ucrainei și avea nevoie de un președinte corespunzător la Chișinău. Lui Dodon îi era rezervat rolul de al doilea Lukașenko, dar el nu a îndreptățit așteptările, a furat din reflex colhoznic investiția în propria carieră. Și-a furat căciula prezidențială, de fapt. Operația militară specială din Ucraina nu avea mai multe șanse cu Dodon pșâdinte, dar putea să creeze mai multe iluzii la Moscova.

Totuși nu vă grăbiți cu concluzia că la toamnă experta în ouă de la Etulia îi va ghici altui candidat, poate Irinei Vlah sau lui Ion Chicu. Dodon e o fire inventivă, tenace, nu cedează cu una cu două locul lui sub steaua de rubin a Kremlinului. În timp ce Evghenia Guțul abia dacă reușește să învețe pe de rost textele pe care i le trimite Ilan Șor, Dodon improvizează din mers și poate vorbi din capul său. Oricât și-ar încorda Guțul circumvoluțiunile, creierul ei nu va putea produce nici a zecea parte din ceea ce e capabil să debiteze creierul căpșunarului din Sadova.

De exemplu, de ce credeți că guvernarea a organizat recensământul și referendumul pro-UE în acest an? Veți spune că e o coincidență, că recensămintele se desfășoară o dată la zece ani și s-a nimerit anul acesta să se încheie și mandatul președintelui? Greșit! Ascultați-l pe Dodon: recensământul e făcut pentru a-i scrie pe toți moldovenii români și vorbitori de română, iar referendumul e pentru a-i obliga pe toți moldovenii să voteze UE, ca Putin să nu ne mai poată elibera până la sfârșitul mandatelor sale.

Acum stau și mă gândesc la rusofobia ucrainenilor: presa scrie că, după țânțarii care îi atacă numai pe ruși, ei au creat o nouă armă biologică – șoareci care găuresc barajele din Federația Rusă și provoacă inundații catastrofale. Iar Maia Sandu, potrivit lui Serghei Lavrov, merge pe urmele lui Zelenski. Mâine-poimâine se va descoperi că biolaboratoarele americane din Ucraina s-au mutat la Bulboaca și antrenează purici și cârtițe antiruse! Prea s-au înmulțit puricii și cârtițele în ultima vreme!

Al vostru circumvalaționist, Ion BuragaParteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md