06:05:23 17.04.2024
Stiri

România, pregătită să ajute R. Moldova ca să-și alinieze sistemul vamal la cel al UE și să acceseze fonduri europene pentru renovarea infrastructurii vamale: Ședință comună la București a autorităților vamale pe ambele maluri ale Prutului

Actualitate 22.02.2024 13:10 Vizualizări1303 Autor: Ziarul National
România, pregătită să ajute R. Moldova ca să-și alinieze sistemul vamal la cel al UE și să acceseze fonduri europene pentru renovarea infrastructurii vamale: Ședință comună la București a autorităților vamale pe ambele maluri ale Prutului


Autoritatea Vamală a României este deschisă să împărtășească Serviciului Vamal al R. Moldova experiența sa dobândită pe parcursul aderării României la Uniunea Europeană, pentru a facilita procesul de aliniere a sistemului vamal autohton la cel comunitar.

Totodată, vameșii din România sunt gata să ofere ajutor în implementarea angajamentelor de integrare vamală europeană în cadrul mecanismelor de cooperare la nivelul Uniunii Europene.

Asigurările au fost date de către președintele Autorității Vamale Române, Marcel Mutescu, în cadrul discuțiilor purtate cu o delegație a Serviciului Vamal, condusă de directorul Igor Talmazan, care efectuează în aceste zile o vizită de lucru la București.

Șefii celor două instituții au discutat despre proiectele comune aflate în derulare, posibilitățile de accesare a fondurilor europene pentru implementarea proiectelor bilaterale de modernizare a infrastructurii, dar și despre rezultatele implementării Planului de cooperare privind intensificarea cooperării în domeniul antifraudă vamală și facilitării comerțului, semnat în 2023.

Conducerea Serviciului Vamal a accentuat necesitatea menținerii unui dialog continuu între cele două instituții de la Chișinău și București pentru optimizarea procedurilor vamale, fluidizarea traficului marfar, precum și eficientizarea acțiunilor de prevenire și combatere a traficului ilicit transfrontalier.

Cele două instituții au convenit asupra dezvoltării cooperării vamale bilaterale atât prin desfășurarea acțiunilor comune pentru facilitarea comerțului și contracararea fraudelor vamale, cât și pe dimensiunea modernizării infrastructurii transfrontaliere.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md