15:06:42 23.01.2021
 
Stiri

România, a PATRA cea mai INFLUENTĂ țară din Parlamentul European în privința politicilor economice ale UE

Actualitate 27.07.2020 17:43 Vizualizări1000 Autor: Ziarul National
România, a PATRA cea mai INFLUENTĂ țară din Parlamentul European în privința politicilor economice ale UE EP


România este considerată a patra cea mai influentă țară din Parlamentul European în privința politicilor economice ale Uniunii Europene, conform unui index realizat de think tank-ul VoteWatch Europe.

Topul este condus de Portugalia (31,9 puncte), urmată de Luxemburg (31,5 puncte), Letonia (31,1 puncte) și România (28,7 puncte) în ce privește distribuția națională a influenței politice.


Distribuția națională a influenței politice la capitolul economic arată că eurodeputații din așa-numitele țări cumpătate (Austria, Danemarca, Olanda și Suedia) par să aibă o influență politică mai mică decât guvernele lor exercită prin procedura de vot în unanimitate în Consiliu.

Întrucât echilibrul de putere în Parlamentul European este complet diferit de cel din Consiliu, eurodeputații „frugali” sunt devansați de forțele politice care pledează pentru cheltuieli mai mari ale UE, cum este și cazul eurodeputaților români care au solicitat creșterea contribuțiilor naționale, a bugetului UE și a unui fond de redresare cât mai cuprinzător.

De altfel, doi dintre cei trei raportori ai Parlamentului European pentru Facilitate de Redresare și Reziliență din cadrul fondului de recuperare economică de 750 de miliarde de euro sunt români: Siegfried Mureșan (PNL, PPE) și Dragoș Pîslaru (PLUS, Renew Europe). Mai mult, Pîslaru este considerat cel mai influent membru al Parlamentului European în domeniul politicilor economice, obținând un scor maxim de 100 de puncte.

România este reprezentată în Parlamentul European de 33 de eurodeputați. 14 dintre aceștia fac parte din grupul PPE, cel mai influent grup politic, 10 din S&D, 8 sunt membri ai grupului Renew Europe condus de Dacian Cioloș și un europarlamentar român face parte din grupul ECR.

România a obținut 79,9 miliarde de euro în urma acordului negociat între șefii de stat sau de guvern privind pachetul salvare economică de 1.824 de miliarde de euro. 33,5 miliarde reprezintă finanțări ce vor fi disponibile sub formă de granturi și împrumuturi, iar 46,4 miliarde de euro vor fi alocate țării noastre prin intermediul Cadrului Financiar Multianual 2021-2027.

Sursa: caleaeuropeana.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.01.2021 09:12 Ziarul National Nicolae Negru // Provocatorii

20.01.2021 09:42 Ziarul National Mihai Gribincea: Trupele ruse de ocup...

18.01.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Eroarea trumpiștilor...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md