15:14:49 23.05.2024
Stiri

Rescrierea celor zece porunci

Actualitate 31.03.2024 10:57 Vizualizări1279 Autor: Ziarul National
Rescrierea celor zece porunci


Trustia, elegii politikoase

Când cineva „fură, dar ne dă și nouă” ca să poată fura mai departe, asta înseamnă că banii circulă și aceasta face bine sistemului financiar și bancar național. Iar când același om fură și le dă artiștilor să le cânte celor prădați de el (sau de ei), asta înseamnă dublă generozitate din partea tâlharilor și dublu câștig pentru popor - material și estetic, ca să nu mai vorbim despre circulația banilor ce se intensifică brusc și stimulează economia națională, dacă aceasta interesează pe cineva.

Iar dezvoltarea economiei naționale creează, la rândul său, noi posibilități de furt și noi posibilități de câștig pentru alegătorii care votează cum se cuvine, ceea ce iarăși sporește capacitatea lor de cumpărare și, în ultima instanță, cererea. Iar cererea, se știe, îi provoacă pe oamenii de afaceri să mărească oferta, adică să dezvolte producția, așa încât se poate spune că hoții și tâlharii mișcă înainte progresul economic.

Prin urmare, faptul că talentații noștri artiști – Doina Sulac, Adrian Ursu etcetera (în ordinea descreșterii talentului) s-au înfruptat și ei din miliardul dispărut, au ciugulit elegant din palma lui Ilan Șor e un motiv de optimism, nu de supărare. Unii cârcotași invocă morala, ca și cum aceasta poate ține de frumusețe, metaforic vorbind. Știți voi moraliștilor anacronici cât costă o injecție cu botox sau acid hialuronic? Dacă nu știți, nu vă băgați în discuții estetice.

În altă ordine de idei, în spațiul pravoslavnic al lumii ruse, vizitat de artiștii noștri, cele zece porunci creștine au fost rescrise de KGB, ca să se deosebească de cele zece porunci de care se ghidează papistașii Occidentului satanist. Iată niște exemple:

Să nu-ți faci chip cioplit decât al lui Putin.

Să nu ucizi decât ucraineni.

Să nu preacurveşti decât în familii tradiționale.

Să nu furi decât dacă dai și la alții.

Să nu pofteşti casa aproapelui tău; să nu pofteşti nevasta aproapelui tău, nici boul lui, nici măgarul lui, nici vreun alt lucru, decât teritoriul său. Restul – nimicește, distruge!

Așa că pretențiile voastre naive față de niște artiști sărmani sunt ridicole, învechite.

Acum stau și mă gândesc la veniturile pe care le-a obținut bașcănița Evghenia Guțul de la evenimentele de familie (zile de naștere, cumătrii) în 2023. De la prima zi de naștere ea a depozitat în bancă 150 000 de lei (cca 7,5 mii de euro), după alte două zile de naștere – 7 000 de euro, apoi după a patra zi de naștere - 70 000 de lei (3,5 mii de euro), iar la cumătrie i s-au donat tocmai 11 200 de euro. În total – 29 200 de euro! Nu e rău deloc! De ce oare părinții, socrii etcetera dăruiesc bani judecătorilor, procurorilor, polițiștilor, politicienilor, de ce îi discriminează, de ce nu le dăruiesc și celorlalți cetățeni?

Al vostru paracheratozator, paliagtiv, Ion Buraga


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md