Reprezentanți ai AȘM, la simpozionul de la Iași, dedicat cercetării, conservării și restaurării monumentelor istorice


Academia de Științe a Moldovei participă, în perioada 6 - 9 octombrie crent, la lucrările Simpozionului Internațional „Monumentul - Tradiție și Viitor”, cea de a XXIV-a ediție desfăşurat la Iaşi, România.
Și de această dată, Simpozionul reunește specialiști din universități, institute de cercetare și muzee, care au preocupări în domeniul cercetării, conservării și restaurării monumentelor istorice.
„Pentru mine, Iașul – tărâmul atâtor cărturari de mare faimă, al atâtor întâmplări minunate și al atâtor locuri fermecătoare – este un monument în sine! Strategia noastră este ca Iașul să își valorifice la maximum zestrea culturală și istorică, în care vom investi și în următoarea perioadă. Mesajul transmis nouă, ieșenilor, de-a lungul anilor, de toate aceste clădiri și situri istorice este că un oraș nu poate exista, nu se poate dezvolta, nu se poate înălța fără o fundație solidă. Și, după cum se vede, Iașul posedă o fundație deosebit de trainică. Haideți să ne simțim cât mai bine în orașul nostru! Felicitări organizatorilor evenimentului!”, a transmis primarul de Iași, Mihai Chirica.
Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Iași, Muzeul Municipal „Regina Maria” Iași și Mitropolia Moldovei și Bucovinei, la Palatul Braunstein, în parteneriat cu Institutul Național al Patrimoniului, Muzeul Național Brukenthal, Uniunea Restauratorilor din România, Episcopia Româno-Catolică Iași, Direcția Județeană pentru Cultură Iași, Direcția Județeană pentru Cultură Neamț, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi`, Asociația Actum, Arhivele Naționale Iași, Asociația Dar Development, Academia de Științe a Moldovei, CCR „Eudoxiu Hurmuzaki” Rădăuți, Asociația „Mihai Eminescu” Viena și Brigada 15 Mecanizată Iași.













































































