Recepționarea grâului alimentar în rezervele de stat a fost finalizată. Rezervele cerealiere sunt asigurate în proporție de 95%, cea mai ridicată cotă din ultimii 30 de ani


Agenția Rezerve Materiale a finalizat recepționarea grâului alimentar în rezervele de stat, în urma împrospătării cu decalaj în timp. Instituția a precizat că în prezent, rezervele de stat cerealiere sunt asigurate în proporție de 95%, ceea ce reprezintă cea mai ridicată cotă din ultimii 30 de ani.
Potrivit sursei citate, în procesul recepționării grâului au fost prelevate probe pentru a stabili calitatea boabelor de grâu, aceasta fiind o condiție esențială în procesul de restituire a culturii cerealiere de către operatorul economic.
Procedura s-a finalizat cu efectuarea măsurărilor tehnice din silozurile cu grâu și sigilarea acestora. „Astfel, s-a asigurat reîntregirea stocurilor de grâu supuse împrospătării, precum și securitatea alimentară a țării”, a precizat Agenția.
Angajații agenției au supravegheat întregul procesul de împrospătare a grâului, începând cu recoltarea, transportarea și depozitarea acestuia.









































































