20:39:29 17.06.2024
Stiri

Recean a fost CITAT de procurori. „Este un SEMNAL. Acest caz este doar primul”

Politică 27.05.2015 15:07 Vizualizări3463 Autor: Ziarul National
Recean a fost CITAT de procurori. „Este un SEMNAL. Acest caz este doar primul”


Fostul ministru de Interne, Dorin Recean, este citat de procurori într-un dosar în care este suspectat că și-ar fi depășit atribuțiile de serviciu în cazul verificării și respectării regimului secret în Comisariatul General de Poliție. În 2013, la acest comisariat au avut loc mai multe percheziții.

„Ceea ce mi se impută acum se bazează pe plângerea penală depusă de Ruslan Saachian. Cred că toată societatea își amintește că acest Saachian este vizat în dosarele de maltratare a tinerilor din 7 aprilie. Ruslan Saachian a fost concediat de mai multe ori, dar ulterior a fost restabilit în funcție de instanțele de judecată”, a scris Recean pe Facebook.

Potrivit fostului ministru, reforma pe care a realizat-o la MAI a afectat foarte multe interese. „Evident că reforma are dușmani. Sistemul care a rămas fără fluxuri ilegale de bani căuta deja de câțiva ani să mă lovească, inclusiv acum, când am plecat din funcția de ministru. Dacă vă amintiți, permanent au fost tentative de a mă ataca, învinui și chiar intimida”, susține fostul ministru.

Recean amintește că, în cadrul verificărilor de la Comisariatul General de Poliție, au fost constatate numeroase încălcări și abuzuri, inclusiv 274 de CD-uri cu interceptări, a căror proveniență nu este clară, iar păstrarea lor era ilegală.

„Toate materialele au fost transmise procuraturii pentru investigații. Trebuie să înțelegem că plângerea penală depusă de Saachian are o miză mult mai mare. Și problema nu sunt eu, Dorin Recean. Sistemul afectat vrea să demonstreze că tentativele de reformă reală, reformă efectivă, care aduce îmbunătățire serviciului public, îl face mai transparent, elimină oportunitățile de abuz și corupție, îmbunătățește condițiile de muncă ale angajaților sistemului de drept sunt pedepsite. Este un semnal pe care acesta vrea să-l dea oricărui ministru sau conducător care insistă asupra reformelor reale, nu celor mimate”, crede Dorin Recean.

Citiți și Vladimir Maiduc: „Procuratura are intenții rele”

Ex-ministrul de Interne spune că se așteaptă și la alte intimidări. „Acest caz este doar primul. Intuiesc că nu se vor opri aici și că vor urma și alte învinuiri. Vă asigur că nu le va reuși să mă intimideze. Îndemn pe toți cei care trebuie să promoveze reforme în sectorul public să o facă și să nu se lase intimidați. Miza sistemului este să descurajeze continuarea reformelor. Pentru că nicio instituție de drept nu se va reforma fără determinare și acțiuni reale”, a conchis acesta.

Despre percheziliile la care se referă Dorin Recean citiți AICI.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md