21:36:20 27.05.2024
Stiri

Ministerul Transporturilor explică de ce solicită să NU mai fie plătite despăgubiri pasagerilor, cursele cărora au întârziat

Social 10.09.2015 11:21 Vizualizări2082 Autor: Galina Munteanu
Ministerul Transporturilor explică de ce solicită să NU mai fie plătite despăgubiri pasagerilor, cursele cărora au întârziat


La o zi după ce Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) a anunțat că a dat aviz negativ unui proiect de Hotărâre de Guvern, elaborat de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor (MTID), care prevede că pasagerii al căror zbor a întârziat nu ar trebui să primească despăgubiri morale, MTID vine cu o reacție și spune că aceste modificări au venit la minister sub semnătura precedentului administrator al ÎS „Air Moldova”, Mircea Maleca, pe moment director AAC.

Potrivit sursei, prin acest proiect ministerul urmărește să îmbunătățească și să alinieze standardele naționale de protecție a pasagerilor la standardele europene prin prisma Regulamentului Parlamentului European și al Consiliului de stabilire a unor norme comune în materie de compensare și asistență a pasagerilor în eventualitatea refuzului la îmbarcare și anulării sau întârzierii prelungite a zborurilor.

„În calitate de autoritate publică centrală de specialitate cu drept de initiațiativă legislativă, a dat curs solicitării operatorului aerian național Î.S. „Air Moldova” de a iniția procedura de modificare a Hotărârii de Guvern vizate. Inițiativa a venit în cadrul ministerului sub semnătura precedentului administrator al Î.S. „Air Moldova” Mircea Maleca, pe moment director al Autorității Aeronautice Civile a Republicii Moldova”, se precizează într-un comunicat de presă al MTID.

De altfel, potrivit sursei, solicitarea a fost argumentată și fundamentată de către Maleca în temeiul Regulamentului care prevede că despăgubirea se garantează expres în cazurile de refuz la îmbarcare și anulare a zborurilor, nu și pentru întârzierea zborurilor, precum este stipulat în redacția actuală al Hotărârii Guvernului pentru aprobarea Regulamentului privind compensarea și asistența pasagerilor în eventualitatea refuzului la îmbarcare și anulării sau întârzierii prelungite a zborurilor.

„MTID face apel către AAC pentru a reevalua argumentele invocate în Nota Informativă a proiectului, pentru a colabora în vederea promovării politicii echitabile în domeniul aviaţiei civile”, se mai precizează în comunicatul de presă.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.05.2024 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scutul european pent...

24.05.2024 10:20 Ziarul National Nicolae Enciu // Modernizarea economi...

24.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Căutarea unui candid...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md