00:44:36 26.06.2024
Stiri

Mașina în care fiecare pasager ascultă ce muzică vrea fără căști

Știri 16.08.2018 16:19 Vizualizări2239 Autor: Ziarul National
Mașina în care fiecare pasager ascultă ce muzică vrea fără căști Sursa: playtech.ro


Kia lucrează la o tehnologie de sunet care ar putea rezolva o problemă des întâlnită atunci când călătorești cu familia. Fiecare membru vrea să asculte ceva diferit, de aceea Kia rezolvă disensiunile și oferă cel mai inteligent sistem audio.

Dacă ai mers în mașină cu mai multe persoane sau chiar și cu taxiul și nu de puține ori ai fost exasperat de muzica pe care o asculta șoferul, atunci știi cât de supărătoare poate fi această problemă. Azi, aproape orice mașină este echipată cu un aparat radio, dar sistemele audio, chiar și cele foarte scumpe, redau doar un singur track pentru întregul habitaclu.

Cei de la Kia vor să inoveze boxele pentru mașini și să le echipeze cu așa-numita tehnologie Separated Sound Zone, care permite fiecărui pasager să asculte ceea ce dorește fără să-i deranjeze pe ceilalți și fără să ai nevoie de căști.

Imaginează-ți cum tatăl vrea să asculte un anumit post radio, mama vrea să audă cel mai nou hit pop, sora sau fratele vrea să audă cele mai noi manele, iar tu vrei să te bucuri de cel mai nou album al unei formații favorite.

Cu tehnologia promisă de Kia, fiecare membru al familiei va fi mulțumit deoarece toate cele patru tipuri diferite de sunete vor fi redate pentru fiecare pasager în parte, fără să existe interferențe.

Secretul tehnologiei Separated Sound Zone este că izolează câmpurile acustice pentru fiecare loc în parte. Funcționează aproape pe același principiu cu al căștilor, care anulează (parțial) sunetele din jur și concentrează muzica spre urechea ta.

SSZ nu necesită căști. E ca și cum te-ai afla în propria ta bulă invizibilă, în care poți să asculți ce vrei, fără să audă și cei de lângă tine, dar, în același timp, tu poți să interacționezi cu ei. Cei de la Kia spun că sunetele verbale nu sunt izolate într-un câmp acustic.

De asemenea, șoferul va putea beneficia de avantajele semnalelor audio ale sistemului de conducere asistată a mașinii, fără să le audă și pasagerii. În sfârșit, în discuțiile tale nu va mai interveni nicio semnalare de genul „Virează la dreapta” sau „Pericol detectat în față”.

Muzica și restul sunetelor mașinii sunt transmise prin difuzoare răspândite prin toată mașina, astfel încât să emită sunete de cea mai bună calitate acustică și dispersate în așa fel încât să se izoleze câmpurile acustice.

Kia lucrează la această tehnologie încă din 2014 și promite că va fi finalizată și gata de aplicat pe automobilele sale în maximum doi ani. În clipul video de mai sus poți vedea aceeași tehnologie prezentată de cei de la Hyundai.

Sursa: playtech.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scepticii și cobitorii

21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md