06:48:45 17.04.2024
Stiri

Reacţia lui George Simion și comentariile premierului Marcel Ciolacu, după ce șeful Guvernului de la Chișinău, Dorin Recean, a afirmat că liderul AUR face parte din efortul de destabilizare a Republicii Moldova

Actualitate 20.02.2024 14:56 Vizualizări641 Autor: Ziarul National
Reacţia lui George Simion și comentariile premierului Marcel Ciolacu, după ce șeful Guvernului de la Chișinău, Dorin Recean, a afirmat că liderul AUR face parte din efortul de destabilizare a Republicii Moldova


Premierul Dorin Recean a reiterat luni-seară, într-un interviu pentru Pro Tv Chişinău, că liderul AUR George Simion face parte din efortul de destabilizare în Republica Moldova, de aceea este interzis în statul nostru, adăugând că acest lucru i l-a comunicat şi premierului de la București, Marcel Ciolacu.

Liderul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a reacționat spunând că partidul său are „un plan de unire”, adică nu îşi dorește să mai existe Preşedinţie, Guvern și Parlament la Chişinău, ci „o singură ţară”, ceea ce, „în ochii guvernanţilor din Republica Moldova e echivalent cu o destabilizare”.

Premierul Marcel Ciolacu i-a răspuns lui George Simion că sunt două state, România şi Republica Moldova, unde trăiesc români, iar despre acuzaţiile aduse de Dorin Recean liderului AUR a spus că va solicita răspunsuri în scris din partea Kievului și Chișinăului.

„Dacă dânşii (premierii R. Moldova și ai Ucrainei - n.r.) doresc să facă aceste informaţii publice, m-aş bucura. Dacă ele există. Staţi să vedem. Dar presupun că există două decizii, că nu are voie în Republica Moldova şi nu are voie în Ucraina. Ceva a stat la baza acestor decizii”, a adăugat preşedintele social-democraţilor, Marcel Ciolacu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md