REŢETĂ // Salată de sfeclă şi morcovi cu ghimbir


Timp de preparare: 15-30 minute
Dificultate: redusă
Această reţeta combină proprietăţile nutriţionale ale sfeclei şi morcovilor, fiind o armă puternică în prevenirea şi tratarea constipaţiei.
Conţinutul ridicat de fibre din aceste legume facilitează eliminarea reziduurilor alimentare din colon.
Ghimbirul este şi el un aliment extrem de benefic pentru sistemul digestiv.
Ingrediente:
• 250 grame de sfeclă roşie rasă
• 250 de grame de morcov proaspăt ras
• 2 linguriţe de suc natural de mere
• 1 linguriţă ulei de măsline extravirgin
• 1 jumătate de linguriţă de ghimbir proaspăt ras
• un praf de sare mare
Mod de preparare:
1. Amestecaţi sfecla şi morcovii într-un bol de dimensiuni mari.
2. Separat, combinaţi sucul de mere, uleiul de măsline, ghimbirul şi sarea, astfel încât să obţineţi un dressing omogen.
3. Turnaţi dressingul peste legume şi amestecaţi uşor cu o spatulă (sau cu mâna).
4. Consumaţi preparatul imediat.
Atenţie! Întrebaţi medicul specialist dacă reţeta este recomandată în cazul dumneavoastră.
Sursa: sfatulmedicului.ro













































































