07:06:43 03.12.2021
Stiri

Raportorii APCE felicită Parlamentul Republicii Moldova pentru ratificarea Convenției de la Istanbul

Actualitate 15.10.2021 10:23 Vizualizări863 Autor: Ziarul National
Raportorii APCE felicită Parlamentul Republicii Moldova pentru ratificarea Convenției de la Istanbul


Raportorii de monitorizare ai Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Inese Lībiņa-Egnere (Letonia, PPE / CD) și Pierre-Alain Fridez (Elveția, SOC), care efectuează o vizită de cercetare la Chișinău au salutat ratificarea, de către R. Moldova, a Convenției Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice.

„Felicităm Republica Moldova pentru progresele realizate în ratificarea Convenției de la Istanbul: Parlamentul moldovean a făcut astăzi un pas istoric și decisiv pentru a proteja mai bine femeile, a combate violența în familie și a construi o societate care prețuiește respectarea drepturilor fundamentale ale omului în toate sferele vieții.

Acesta este un prim pas important și încurajăm autoritățile să sensibilizeze acum publicul cu privire la Convenție și să ne reamintim scopul de bază, care este în primul rând prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor. Republica Moldova se va alătura celor 34 de state membre ale Consiliului Europei care, prin ratificarea acestei Convenții de referință, s-au angajat împreună să asigure mai multe drepturi pentru societățile lor șanse mai mari de a trăi fără frică”, se arată într-o declarație a raportorilor APCE, care au efectuat o vizită în R. Moldova în această săptămână.

Menționăm că Parlamentul R. Moldova a ratificat joi Convenția cu prevederi prin care statele părți asigură prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței în familie, protejarea victimelor, urmărirea penală a infractorilor și adoptarea politicilor integrate.

Astfel, statul nostru și-a asumat obligația de a alocaresurse pentru asigurarea funcţionalităţii centrelor de criză pentru victimele violenței, linii telefonice de urgenţă, disponibile 24/24 ore, adăposturi pentru victimele violenţei, servicii de consiliere psihologică şi juridică, dar și alte măsuri în acest sens.

Convenția Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea împotriva femeilor și a violenței domestice a fost semnată de Republica Moldova la 6 februarie 2017.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

26.11.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // România și nevoia de...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md