03:48:17 08.12.2023
Stiri

R. Moldova va găzdui, în PREMIERĂ, cu sprijinul A.S.I.C.S., Campionatul EUROPEAN de Haltere. Plamen Milanov: „Competiția trebuie să devină cartea de vizită a R. Moldova”

Actualitate 15.03.2023 09:23 Vizualizări3415 Autor: Ziarul National
R. Moldova va găzdui, în PREMIERĂ, cu sprijinul A.S.I.C.S., Campionatul EUROPEAN de Haltere. Plamen Milanov: „Competiția trebuie să devină cartea de vizită a R. Moldova”


O premieră sportivă remarcabilă va avea loc anul acesta în R. Moldova. În perioada 1-10 iulie, la Chișinău se va desfășura Campionatul European de Haltere rezervat categoriilor U15 și U17. Evenimentul, organizat cu suportul Ministerului Educației și Cercetării, va fi găzduit de „Chișinău Arena”.

Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului (A.S.I.C.S.) va fi principalul partener privat al competiției.

„Vreau să subliniez că evenimentul respectiv este o premieră absolută pentru R. Moldova, în cazul disciplinelor olimpice. Iar Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului a demonstrat încă o dată, prin fapte, că îi pasă de mișcarea sportivă din republică. În numele Federației de Haltere din R. Moldova, sunt recunoscător Asociației pentru că nu doar acordă sprijin sportivilor de performanță, dar a venit și cu un suport considerabil pentru organizarea Campionatului European de Haltere rezervat categoriilor U15 și U17. Reieșind din suportul acordat, A.S.I.C.S. devine partener privat general al evenimentului”, a declarat președintele Federației de Haltere din R. Moldova, Antonio Conflitti.

„Campionatul European de Haltere, organizat pentru prima dată în R. Moldova, trebuie să devină cartea de vizită a republicii noastre, să arătăm lumii că avem capacitate să organizăm evenimente de așa amploare, dar și că avem sportivi cu potențial de a deveni campioni. Obiectivul nostru este să ne aducem aportul la organizarea impecabilă a acestei competiții prestigioase și să vedem drapelul Moldovei alături de steagurile altor state din familia europeană și să ne mândrim cu sportivii noștri, la care le dorim cât mai multe medalii”, a menționat, la rândul său, președintele de onoare al A.S.I.C.S., Plamen Milanov.

La Campionatul European de Haltere rezervat categoriilor U15 și U17 este așteptată participarea a cel puțin 400 de sportivi din 42 de țări europene.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Scena politică a R. M...

04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md