20:54:27 24.09.2023
Stiri

R. Moldova, FĂRĂ Guvern // SFATUL Ambasadorului SUA la Chişinău pentru partidele care negociază o nouă coaliţie: „E timpul…”

Politică 19.12.2015 14:10 Vizualizări2265 Autor: Ziarul National
R. Moldova, FĂRĂ Guvern // SFATUL Ambasadorului SUA la Chişinău pentru partidele care negociază o nouă coaliţie: „E timpul…”


Ambasadorul SUA în R. Moldova, James D. Pettit, a avut, recent, întâlniri cu reprezentanţii tuturor partidelor care negociază formarea unei noi majorităţi parlamentare şi învestirea unui noi guvern.

Deşi au trecut aproape două luni de la demisia Guvernului Streleţ cu votul democraţilor, comuniştilor şi socialiştilor, PLDM, PD, PL şi grupul Leancă nu au găsit încă un consens referitor la cine ar trebui să înainteze candidatul la funcţia de premier.

Preşedintele Nicolae Timofti le-a acordat acestor formaţiuni răgaz până lunea viitoare să găsească o soluţie.

„Ne-am întâlnit cu toate părţile negociatoare şi le-am spus acelaşi lucru: e timpul să lase la o parte animozităţile personale şi să lucreze pentru populaţia din Moldova. Provocările cu care se confruntă Republica Moldova sunt prea urgente pentru a continua să fie ignorate. Măsurile necesare pentru a asigura un viitor mai luminos pentru Moldova sunt realizabile. Foaia de parcurs este clară. Singurul lucru care lipseşte este voinţa politică”, susţine diplomatul american într-o postare pe Facebook.

Potrivit Ambasadorului James D. Pettit, este timpul deja să fie rezolvate problemele sistemice care au permis furtul unui miliard de dolari din băncile din Moldova, de a acţiona cu hotărâre pentru a elimina corupția şi a reforma sectorul de justiţie. Totodată, autorităţile R. Moldova ar trebui să pună în aplicare angajamentele asumate în cadrul Acordului de asociere cu UE.

„Statele Unite ale Americii sunt un prieten şi un partener al poporului moldovean, care merită un guvern democratic şi un viitor european fără corupţie”, a mai spus diplomatul.

Menţionăm că, dacă până la 29 ianuarie 2016 nu va fi învestit un nou guvern, în R. Moldova vor avea loc alegeri anticipate.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.09.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre discursul Mai...

20.09.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Proiectul de țară – i...

18.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Iluzia subversivă

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md