16:13:33 23.02.2024
Stiri

Putin trimite în luptă soldați ruși răniți, în încercarea disperată de a cuceri orașul Avdiivka până la sfârșitul anului

Actualitate 06.12.2023 07:30 Vizualizări900 Autor: Ziarul National
Putin trimite în luptă soldați ruși răniți, în încercarea disperată de a cuceri orașul Avdiivka până la sfârșitul anului


Rudele soldaților ruși ai unității militare 95411 au scris un apel către Vladimir Putin cu solicitarea de a rezolva „cazurile de exterminare deliberată” a celor mobilizați în direcția Avdiivka.

Documentul, care a fost semnat de peste 100 de persoane, este la dispoziția publicației ruse „Important Stories”.

După cum indică autorii scrisorii, cei mobilizați locuiesc de mai bine de 10 luni în tranșee pe linia frontului la o distanță de 700 de metri de Avdiivka și sunt în permanență sub foc. După începerea fazei active a ofensivei în luna noiembrie, comandamentul a emis ordin de trimitere a militarilor cu răni moderate în unitățile de asalt, potrivit rudelor luptătorilor.

„Pe 25 noiembrie au dat un alt ordin la fața locului, pentru ca cei răniți ușori și mediu să fie tratați în tranșee. Comandanții din Donețk nu regretă deloc: adună rămășițele armatei - și atacă din nou. Ei se grăbesc, în timp ce ucrainenii sunt în dezordine, pentru a oferi lui Putin o victorie până de Anul Nou”, a declarat soția unuia dintre mobilizați pentru publicația rusă.

Din ianuarie 2023, unitatea militară mobilizată 95411 a servit în Donețk. Potrivit rudelor, „niciunul dintre băieți nu a semnat nimic”.

Autorii scrisorii notează că „brigăzile de asalt” de lângă Avdiivka includ personal militar în medie de peste 40 de ani. Majoritatea nu au fost în concediu de când a început mobilizarea.

La 10 octombrie 2023, armata rusă a lansat un asalt masiv asupra Avdiivka. Până în acest moment, orașul și împrejurimile sale formaseră o proeminență a teritoriului controlat de Ucraina, adânc în ținuturile capturate de Rusia.

De la sfârșitul lunii noiembrie, corespondenții militari ruși raportează despre succesele armatei ruse în această direcție. În special, unitățile rusești de asalt au ocupat complet zona industrială de sud a orașului.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md