02:27:10 08.12.2023
Stiri

Putin, omul americanilor?

Actualitate 13.08.2023 10:03 Vizualizări1285 Autor: Ziarul National
Putin, omul americanilor?


Trustia, elegii politikoase

În sfârșit, adevărul istoric a triumfat, elevii ruși vor învăța istoria după manualele scrise la Kremlin, nu undeva la Casa Albă sau CIA, sau Pentagon, cum a fost până acum. Astfel, rușii vor afla din școală că prăbușirea Uniunii Sovietice a fost cea mai mare catastrofă artificială a secolului XX, pusă la cale de americani, care au lucrat prin agenții locali așa de fin, încât oamenilor sovietici li s-a creat impresia că patria lor s-a autodesființat întâmplător, din cauza unei erori de calcul în procesul construcției comunismului... În realitate, i-au fost fatale în primul rând perestroika și glasnost, adică restructurarea și transparența, introduse, la sugestia CIA, de către Gorbaciov, ca dușmanii poporului să poată vorbi de rău puterea sovietică, să critice realizările ei mărețe și să-i facă pe oamenii sovietici să creadă că nu o duc prea bine, că merită mai mult.

Dar nu meritau nici ceea ce li s-a dat! Așa cum oxigenul poate fi fatal pentru un organism anaerob, care se dezvoltă într-un mediu lipsit de aer, transparența a fost toxică pentru statul sovietic, l-a sufocat. De la transparență până la ideea aberantă că PCUS nu era singurul partid care putea să călăuzească poporul spre viitorul luminos al omenirii nu a fost decât un singur pas. Își poate imagina cineva azi că partidul lui Putin „Edinnaia Rossia” poate fi înlocuit cu altul sau că Biserica Ortodoxă Rusă nu e singura care îi călăuzește pe ruși spre rai?

De ochii lumii, americanii perfizi s-au opus desființării Uniunii Sovietice, i-au îndemnat pe ucraineni, moldoveni, georgieni etcetera să nu iasă din componența URSS, dar în culise l-au împins pe Elțin să le propună lui Kravciuk al Ucrainei și Șușkevici al Belarusului să anuleze acordul de constituire a Uniunii Sovietice, din 1922, ca să pară că Rusia însăși a ieșit prima din URSS. Evident, și Elțin, și Kravciuk și Șușkevici erau agenți CIA și visau, ca vrabia mălai, să distrugă măreața Uniune Sovietică. Fără Rusia, URSS rămânea un atom fără nucleu, o societate pe acțiuni fără acționarul principal, un avion sau un Titanic, dacă vreți, fără motor.

Acum stau și mă gândesc că putiniștii de pretutindeni îi invidiază pe ruși că îl au președinte pe Putin, care susține valorile tradiționale, ridică Rusia din genunchi și o apără de cei care doresc distrugerea ei definitivă, ca să pună mâna pe resurse... Numai că Putin a fost numit succesor de Elțin, agentul americanilor, și se pune întrebarea cu ce scop s-a făcut această rocadă surprinzătoare? De ce americanii ar fi a avut nevoie de molia Putin? Până acum, înlocuirea lui Elțin cu Putin părea fără sens, dar după 24.02.22 lucrurile încep să se clarifice: Elțin nu era capabil să atace Ucraina.... Nu cumva rolul lui Putin a fost să pornească război împotriva Ucrainei, ca Rusia să se ducă pe urma corabiei rusești din Marea Neagră în aplauzele patrioților ruși?

Al vostru ptruist, Ion Buraga


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Scena politică a R. M...

04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:33 Cazimir Țino Cazimir Țino // Ziua Națională a Româ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md