02:07:55 22.01.2018
Stiri

Putin l-a promovat în funcție pe organizatorul eșuatei „Republici Populare Basarabia”

Politică 09.01.2018 11:40 Vizualizări3845 Autor: Ziarul National
Putin l-a promovat în funcție pe organizatorul eșuatei „Republici Populare Basarabia” Abkhaz World

Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret privind acordarea lui Inal Ardzinba, asistentul consilierului prezidential Vladislav Surkov, a titlului de consilier de stat clasa a III-a. Ardzinba este suspectat în Ucraina de crime împotriva securității naționale și participarea la o organizație teroristă.

În prezent, Ardzinba este șeful Departamentului Administrației Prezidențiale din Rusia pentru Cooperare Economică și Socială cu țările CSI, Republica Abhazia și Osetia de Sud.

Consilier de stat clasa a III-a este cel mai înalt rang al funcționarilor federali din Rusia, care corespunde gradului militar de general-maior.

În luna mai, SBU a transmis procurorului general al Ucrainei dosarul privind Vladislav Surkov. Materialele îl vizau nu numai pe Surkov, ci și pe primul său asistent – Inal Ardzinba.

La sfârșitul lunii octombrie 2015, Ardzinba a fost dat în urmărire internațională. În noiembrie 2015, procuratura regiunii Odesa a anunțat că a intentat un dosar penal pe numele lui Ardzinba, suspectat de atentat asupra securității naționale a Ucrainei, în special de „complot in vederea schimbarii graniței de stat a Ucrainei”, încălcând procedura stabilită de Constituția Ucrainei, transmite Pagina de Rusia.

Potrivit anchetatorilor, în perioada ianuarie-aprilie 2015, Ardzinba a recrutat persoane din randul cetățenilor ucraineni care să creeze condițiile pentru proclamarea ilegală a „Republicii Populare Basarabia“ pe teritoriul regiunii Odesa.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md