23:02:16 01.03.2024
Stiri

Putin l-a chemat la Kremlin pe liderul țării care îi furnizează drone în războiul din Ucraina și îi susține pe teroriștii Hamas. Anunțul sfidător al Rusiei

Actualitate 05.12.2023 17:59 Vizualizări887 Autor: Ziarul National
Putin l-a chemat la Kremlin pe liderul țării care îi furnizează drone în războiul din Ucraina și îi susține pe teroriștii Hamas. Anunțul sfidător al Rusiei


Kremlinul a confirmat marţi, 5 decembrie, că preşedintele Vladimir Putin va vizita miercuri Emiratele Arabe Unite şi Arabia Saudită, iar în ziua următoare îl va primi pe preşedintele iranian Ebrahim Raisi la Moscova, relatează Reuters.

Rusia cooperează cu toate cele trei ţări din grupul de producători de petrol OPEC+, care a anunţat săptămâna trecută noi reduceri voluntare ale producţiei, întâmpinate cu scepticism de piaţa petrolieră din cauza îndoielilor privind punerea lor în aplicare integrală. Preţul petrolului a scăzut cu 2% săptămâna trecută după anunţul OPEC+, dar marţi, cotaţiile futures ale petrolului Brent au fost mai ferme.

”Adevărul este că există anumite procese de inerţie pe piaţa petrolului, este foarte mare şi greoaie. Prin urmare, uneori efectul este întârziat. Coordonarea va continua”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Întrebat dacă Putin va discuta despre cooperarea pe piaţa petrolului în timpul deplasării sale în Golf, purtătorul de cuvânt a spus: ”Aceste discuţii au loc în cadrul formatului OPEC+, dar, bineînţeles, cooperarea în acest domeniu este întotdeauna pe ordinea de zi”.

În afară de chestiunile energetice, Putin doreşte să cultive relaţiile cu statele din Golf ca parte a eforturilor sale de a construi alianţe globale cu ţări non-occidentale şi de a demonstra ceea ce el spune că este eşecul Statelor Unite şi al aliaţilor săi de a izola Rusia cu sancţiuni din cauza conflictului din Ucraina.

Peskov a declarat că agenda vizitei de joi la Moscova a liderului iranian este încă în curs de pregătire, dar este probabil să includă probleme regionale, inclusiv războiul din Gaza dintre Israel şi gruparea militantă palestiniană Hamas. Iranul susţine Hamas, inamicul Israelului, în timp ce Rusia a înfuriat Israelul prin găzduirea unei delegaţii Hamas la Moscova. De asemenea, Rusia a folosit pe scară largă drone iraniene în conflictul din Ucraina.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Spețoperația hibridă...

26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md