06:57:11 25.09.2020
 
Stiri

PROPUNERE // Zi LIBERĂ pentru elevi pe 2 noiembrie, după primul tur al alegerilor PREZIDENȚIALE. „Majoritatea secțiilor de votare sunt în ȘCOLI și astfel este pusă în pericol sănătatea copiilor și profesorilor”

Actualitate 16.09.2020 18:26 Vizualizări717 Autor: Ziarul National
PROPUNERE // Zi LIBERĂ pentru elevi pe 2 noiembrie, după primul tur al alegerilor PREZIDENȚIALE. „Majoritatea secțiilor de votare sunt în ȘCOLI și astfel este pusă în pericol sănătatea copiilor și profesorilor”


Primarul de Bălți și candidatul la alegerile prezidențiale, Renato Usatîi, propune ca elevii și profesorii să nu vină la ore pe 2 noiembrie, în condițiile în care majoritatea secțiilor de votare vor fi deschise în școlilele din R. Moldova. În opinia candidatului, școlile pot deveni focare de infecție, mai ales că personalul nu va fi în stare să facă peste noapte ordine așa cum se cuvine.

„Având în vedere că alegerile vor avea loc pe 1 noiembrie, cred că ziua de 2 noiembrie ar trebui declarată zi liberă pentru elevi și profesori. Și asta deoarece, duminică, 1 noiembrie, în aceste școli vor intra mii de oameni. Nicio școală nu va fi în stare să facă peste noapte ordine așa cum se cuvine, pentru a nu pune în pericol sănătatea copiilor și profesorilor, care vor veni la ore în data de 3 noiembrie”, a declarat Usatîi, în cadrul unei conferințe de presă.

De asemenea, Renato Usatîi propune ca secțiile de votare să fie amenajate în școli așa cum a fost până în prezent, dar cu respectarea tuturor normelor sanitare în contextul pandemiei de COVID-19.

Acesta nu este de acord să fie deschise secțiile în altă parte, mai ales că alegătorii s-au obișnuit cu aceste locații. Mai mult, în Bălți nici nu ar exista soluții alternative pentru deschiderea secțiilor de votare în alte locații decât școlile.

„În principiu, inițiativa (n.r. de deschidere a secțiilor de votare în altă parte decât în instituțiile de învățământ) este una corectă, deoarece în școală învață copiii noștri, acolo merg profesorii noștri, personalul tehnic... Dar unde să le amenajezi în altă parte!? Ni se spune să găsim în alte locații, primăriile să găsească o soluție împreună cu agenții economici etc. Cum vă imaginați o astfel de situație la Bălți, acolo unde sunt aproape 50 de secții de votare, iar 48 dintre acestea sunt în școli. În unele școli sunt chiar câteva secții de vot? Unde să le deschidem în altă parte, în discoteci, în magazinele de flori, în farmacii?!”, se întreabă candidatul „Partidului Nostru” la alegerile prezidențiale.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Vasile 16.09.2020 18:54

Daca nu vor intra leprele euroasiatice in incinte nu este necesar asa srictete.!!! Numai ei nu respecta legea igienica,nu se spala pe dinthi si merg fara ibalnice pe bot.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.09.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // CEC are probleme cu ...

18.09.2020 12:45 Ziarul National Dodon e de acord ca POLITICIENII să n...

18.09.2020 09:26 Nicolae Negru Nicolae Negru // E posibilă refacerea...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md