22:32:14 18.04.2019
 
Stiri

Proprietari de apartamente din R. Moldova, lăsați FĂRĂ imobile: În schemă era implicat și un angajat de la Cadastru care riscă până la 15 ani de închisoare

Anticorupție 05.09.2018 15:39 Vizualizări2065 Autor: Ziarul National
Proprietari de apartamente din R. Moldova, lăsați FĂRĂ imobile: În schemă era implicat și un angajat de la Cadastru care riscă până la 15 ani de închisoare

Mai mulți proprietari de apartamente din orașul Cahul au rămas fără imobile, devenind victimele unei scheme ilegale în care erau implicați un angajat de la Serviciul Cadastral Teritorial Cahul și alți trei inși.

Procurorii, care au finalizat cauza penală pe numele celor patru, susțin că inculpații au atribuit unei persoane o identitate falsă, confecționând un buletin de identitate fals și două hotărâri judecătorești ale Curții de Apel Cahul prin care i-a fost recunoscut acestuia dreptul de proprietate asupra a două apartamente.

Urmărind ascunderea infracţiunii, căpătuirea cu bani și scopul ca imobilele să nu mai poată fi redobândite de către proprietarii legali, inculpații au vândut imobilele respective altor persoane, care ulterior le-au înstrăinat de mai multe ori.

Funcționarul implicat în schemă, obligat să verifice documentele pentru determinarea autenticităţii lor la înregistrarea drepturilor asupra bunurilor imobile, nu își recunoaște vina. Acesta este cecretat penal pentru depășirea atribuțiilor de serviciu și escrocherie în proporții deosebit de mari, iar dacă instanța îl va găsi vinovat, riscă de la 6 la 15 ani de închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii de la 5 la 15 ani.

Ceilalți trei inculpați își recunosc parțial vina și vor fi judecați pentru confecţionarea și folosirea documentelor oficiale false, riscând o amendă de până la 47 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de până la 5 ani. Totodată, pentru escrocherie în proporții deosebit de mari aceștia pot fi pedepsiți cu închisoare de la 10 la 15 ani.

Pe bunurile inculpaților au fost aplicate sechestre în sumă totală de peste 700 de mii de lei, iar persoanele care au fost deposedate ilegal de apartamente au depus acțiuni civile în instanța de judecată în vederea recuperării prejudiciului cauzat.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.04.2019 13:18 Ziarul National Victor Chirilă // Cine și cum va guve...

15.04.2019 09:29 Nicolae Negru Dodon ca rău mai mic

12.04.2019 09:16 Nicolae Negru De ce Sandu și Năstase fac jocul lui ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md