12:51:45 24.05.2022
Stiri

Procurorul Igor Popa, pe mâna judecătorilor pentru cinci FALSURI în declarațiile de avere: Urmează dosarul privind îmbogățirea ilicită

Actualitate 28.01.2022 19:37 Vizualizări2552 Autor: Ziarul National
Procurorul Igor Popa, pe mâna judecătorilor pentru cinci FALSURI în declarațiile de avere: Urmează dosarul privind îmbogățirea ilicită


Cauza penală în care procurorul-șef suspendat al Oficiului Ciocana, municipiul Chișinău, Igor Popa, este învinuit pe cinci capete de acuzare de fals în declarația de avere a fost finalizată de către procurorii anticorupție.

Procuratura Anticorupție (PA) susține că Igor Popa nu a inclus intenționat unele date în declarațiile de avere și interese personale depuse anual, pentru perioada anilor 2018 - 2020, precum și la eliberarea și, ulterior, la angajarea în funcție în ianuarie 2020.

Mai exact, procurorul a ascuns imobilele deținute de concubina acestuia, care reprezentau spațiul comun locativ, date pe care era obligat să le prezinte.

Igor Popa nu se mai află în arest și are obligația de a se prezenta în fața procurorului și a instanței de judecată.

Procuratura Anticorupție mai precizează că are în proces de investigare o altă cauză penală pornită în privința procurorului-șef suspendat al Oficiului Ciocana, în care Igor Popa este învinuit de îmbogățire ilicită.

„Menționăm că, la această etapă, urmărirea penală este completă, sunt administrate probe suficiente, concludente și relevante în vederea întocmirii rechizitoriului și expedierii dosarului penal în instanța de judecată”, încheie PA.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.05.2022 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Parteneriatul Estic 2

20.05.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Rusia a înghițit găl...

16.05.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // PAS, generalul Scump...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți judicioasă decizia autorităților de la Chișinău de a interzice utilizarea pe teritoriul R. Moldova a simbolurilor care promovează agresiunea militară a Federației Ruse în Ucraina („Z”, „V” și panglica negru-oranj)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md