09:06:56 23.07.2019
 
Stiri

VIDEO // Procuratura Generală va fi sesizată în legătură cu modul de gestionare a stațiilor de IRIGARE din R. Moldova. Pavel Filip: „Consider acest lucru o crimă”

Economie 11.09.2018 19:50 Vizualizări953 Autor: Ziarul National
VIDEO // Procuratura Generală va fi sesizată în legătură cu modul de gestionare a stațiilor de IRIGARE din R. Moldova. Pavel Filip: „Consider acest lucru o crimă”

Procuratura Generală urmează să investigheze modul în care au fost gestionate stațiile de irigare din R. Moldova și să-i pedepsească pe cei care se fac vinovați de situația dezastruoasă din sectorul public de irigare. Cu o solicitare în acest sens a venit premierul Pavel Filip, care astăzi, în cadrul unei ședințe, a criticat managementul defectuos al Agenției „Apele Moldovei” și situația deplorabilă din sectorul public de irigare.

Această solicitare a venit după ce în cadrul ședinței a fost prezentat un material video privind situația dezastruoasă la Stația Tehnică de Irigare Cărpineni din raionul Hâncești. Chiar dacă această stație este nefuncțională încă din anul 2014, în cadrul acesteia activează 11 angajați, iar datoriile la salarii depășesc 154 de mii de lei.

Într-o situație similară se află și celelalte 11 Stații Tehnologice pentru Irigare din R. Moldova, unde sunt angajate 521 de persoane, iar fondul anual de salarii este de peste 18 milioane de lei.

„Consider acest lucru o crimă și o cauzare de prejudiciu statului. Este lipsă de responsabilitate, pentru că în tot acest timp noi am avut șef la „Apele Moldovei” , noi am avut administratori la aceste întreprinderi de stat, noi am avut miniștri care au gestionat acest sector. Doar că nu știu de ce nimeni nu a vrut să atragă atenția asupra acestor probleme. Eu vreau ca toți cei care au avut responsabilitatea de acest domeniu să răspundă penal. Pentru toate aceste milioane pe care le-a plătit statul să răspundă cei care poartă responsabilitate pentru acest sector. Noi provocăm datorii la salarii, ținem angajați, plătim penalități pentru un sector care nu există”, a subliniat Pavel Filip.

Cele 11 întreprinderi, aflate în gestiunea Agenției „Apele Moldovei”, au adus, în perioada anilor 2014-2017, pierderi de 59 de milioane de lei – tarifele pentru pomparea apei neacoperind costurile efective la prestarea serviciilor. Toate pierderile suportate au fost achitate din bugetul de stat.

De asemenea, în cadrul ședinței premierul a solicitat reorganizarea de urgență a Agenției „Apele Moldovei” și optimizarea cheltuielilor. „Vreau să terminăm cu practica defectuoasă, când pe seama statului se poate de făcut orice și bunul statului este al nimănui”, a conchis prim-ministrul.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Moldova Suverană 11.09.2018 20:24

Se ve de mîna de adevărat manager la Filip, risc să spun că e cel mai bun premier pe care la avut RM din 91 încoace !

Dima 11.09.2018 21:23

Si vinovatii ar trebui trasi la raspundere,

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2019 09:21 Nicolae Negru „Cazul moldovenesc”

19.07.2019 09:12 Nicolae Negru De la post-comunism la post-plahotniu...

15.07.2019 09:23 Nicolae Negru Îi va telefona Putin Maiei Sandu?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că deputații din R. Moldova trebuiau să voteze PENTRU reîntoarcerea dreptului de vot Federației Ruse la APCE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md