18:09:01 21.04.2021
 
Stiri

VIDEO, DOC // Curtea Constituțională a DECIS: Alegerile parlamentare anticipate NU pot avea loc simultan cu cele prezidențiale

Actualitate 07.07.2020 10:09 Vizualizări1003 Autor: Ziarul National
VIDEO, DOC // Curtea Constituțională a DECIS: Alegerile parlamentare anticipate NU pot avea loc simultan cu cele prezidențiale


Curtea Constituțională a decis marți, pe 7 iulie, că alegerile parlamentare anticipate nu pot avea loc în aceeași zi cu alegerile prezidențiale.

Totodată, după ce au fost examinate sesizările depuse de către deputații Vasile Bolea și Sergiu Litvinenco, Înalta Curte a clarificat și alte situații privind dizolvarea Parlamentului și desfășurarea alegerilor.

Astfel, Curtea a stabilit că dizolvarea Parlamentului în ultimele șase luni ale mandatului președintelui R. Moldova este interzisă în orice circumstanță.

Totodată, dizolvarea Parlamentului în ultimele șase luni ale mandatului președintelui republicii, în cazul în care în această perioadă președintele demisionează și sunt întrunite condițiile pentru dizolvarea Parlamentului, este interzisă.

Curtea a mai stabilit desfășurarea a două scrutine în aceeași perioadă, cu excepția alegerilor parlamentare și alegerilor prezidențiale ordinare sau anticipate, este permisă.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

i. potcoavă 07.07.2020 10:46

E interesant de constatat faptul ”înțelepciunii” a 6 persoane (chiar fiind specializați) vs a 101 de politicieni cu un aparat enorm, la care se adaugă mulțimea de consilieri a prșădintelui, un guvern plin de specialiști... Ce rușine să nu poată tălmăci lucruri simple... Hala de așa ”conducători”

Comentarii
Sisteme SSM
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce moldovenismul ...

16.04.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dodon, de la „kuliok...

13.04.2021 10:58 Ziarul National Alecu Reniță // Amintiri din viitor: ...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova, după ce Curtea Constituțională a stabilit, pe 15 aprilie, circumstanțele pentru dizolvarea Parlamentului?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md