04:31:21 23.07.2024
Stiri

Primarul Constanței nu vrea să mai stea la aceeași masă cu prorusul Ion Ceban și a ANULAT semnarea acordului de „înfrățire”: „S-a atribuit o semnificație POLITICĂ semnării acordului”. Ceban a răspuns cu JIGNIRI la adresa omologului său

Actualitate 12.04.2022 09:19 Vizualizări2800 Autor: Ziarul National
Primarul Constanței nu vrea să mai stea la aceeași masă cu prorusul Ion Ceban și a ANULAT semnarea acordului de „înfrățire”: „S-a atribuit o semnificație POLITICĂ semnării acordului”. Ceban a răspuns cu JIGNIRI la adresa omologului său


Primarul Constanței, Vergil Chițac, a anulat „înfrățirea” cu primarul prorus al Chișinăului, Ion Ceban, la câteva ore după ce a anunțat evenimentul, spunând că s-a atribuit o „semnificație politică” semnării acordului.

Primăria Constanța anunțase, luni, o ceremonie de semnare a acordului de înfrățire între cele două adminstrații, o procedură simbolică prin care două comunități își declară public susținerea reciprocă și în urma căreia sunt de așteptat evenimente culturale comune, sprijin economic, vizite oficiale ale delegațiilor celor două administrații, alte activități comune etc., scrie g4media.ro.

Evenimentul urma să aibă loc marți, la Prefectura Constanța. Acordul a fost aprobat anterior de consiliile locale din ambele orașe.

La câteva ore de la anunțul semnării acordului, primăria a anunțat că evenimentul nu va mai avea loc motivând răzgândirea prin „evitarea utilizării în sens politic a acestui eveniment”, după ce în spațiul public „a fost atribuită o semnificație politică” momentului înfrățirii orașelor.

„Având în vedere atribuirea, în spațiul public, a unei semnificații politice preconizatei semnări a Acordului de Înfrățire dintre municipiul Constanța, România și municipiul Chișinău, R. Moldova, eveniment care urma a avea loc la Constanța, mâine, 12 aprilie, precum și pentru a evita utilizarea în sens politic a acestui eveniment, decidem anularea evenimentului respectiv și reanalizarea oportunității demersului de semnare a documentului menționat. Ne exprimăm încă o dată întregul nostru sprijin pentru integrarea europeană a R. Moldova, precum și speranța că vom putea utiliza, în perioada următoare, alte instrumente de sprijinire, în limita competențelor ce ne revin, a vectorului european al R. Moldova și al partenerilor noștri municipali din această țară”, se arată în comunicat.

De partea cealaltă, Ion Ceban a răspuns cu jigniri la adresa lui Vergil Chițac. „Amiralul a capitulat sub presiuni și frustrări personale! Este o vorbă la moldoveni „singur cânt, singur dansez”, așa și în cazul lui. El a anunțat, el a renunțat. De Paște, ouăle se vopsesc dacă ele există, dle amiral”, a scris Ceban pe Facebook.

G4media.ro notează că primarul socialist prorus al Chișinăului, Ion Ceban, a avut în ultimele săptămâni un turneu punctat de întâlniri cu lideri de prim rang în România. Promotor al politicii patentate de fostul președinte moldovean Vladimir Voronin, denumită generic în R. Moldova „vițelul cu două mame” ce sugerează dualitate politică, Ceban a făcut un tur de forță în zona administrațiilor locale, unde vrea să atragă parteneriate cu Chișinăul, dar și la nivel central.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md