17:00:52 05.07.2020
 
Stiri

Președintele Dodon a venit cu „INIȚIATIVE NOI”, despre care se discută deja de 20 de ani: „Acestea vor îmbunătăți calitatea vieții cetățenilor”

Economie 15.01.2020 10:08 Vizualizări1949 Autor: Ziarul National
Președintele Dodon a venit cu „INIȚIATIVE NOI”, despre care se discută deja de 20 de ani: „Acestea vor îmbunătăți calitatea vieții cetățenilor” Captură


Aprovizionarea cu apă a gospodăriilor de la sate, iluminarea și gazificarea localităților, salubrizarea și lichidarea gunoiștilor sunt inițiativele prezentate astăzi de președintele Igor Dodon, după întrevederea cu premierul Ion Chicu și președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi. Șeful statului spune că aceste „inițiative noi” ale sale sunt menite să îmbunătățească calitatea vieții cetățenilor.

„Urmează să lansăm un program de stat privind aprovizionarea cu apă a cetățenilor. De asemenea, urmează să iluminăm satele. Nu trebuie să lăsăm la dispoziția primarilor această problemă cu iluminatul. Schimbarea unui bec nu rezolvă problema, este nevoie de o abordare sistemică. Astfel, planificăm ca în anul viitor să fie iluminate câteva sute de sate”, a spus Dodon. Președintele a fost imediat corectat de premierul Ion Chicu, care i-a amintit că deja suntem în anul 2020. „Eu am spus anul viitor? Anul acesta vor fi iluminate câteva sute de sate”, a rectificat Igor Dodon.

Un alt program „grandios” prezentat de președinte se referă la salubrizarea și lichidarea gunoiștilor. „E nevoie și aici de un program de stat. Totodată, o altă inițiativă vizează finalizarea gazificării. Știm că în proporție de 80% e gazificată toată republica, dar mai sunt unele localități în care nu au ajuns gazele. Astfel, revenim în forță”, a menționat Igor Dodon.

Oficialul a mai propus să se revină la practica de monitorizare a prețurilor, exact cum proceda guvernarea comunistă în anii când dânsul era ministru al Economiei, iar premierul Ion Chicu era în echipa sa.

Și Ion Chicu a declarat după întrevederea tradițională cu șeful statului și președintele Parlamentului că R. Moldova va fi transformată într-un „șantier” în acest an: „Revenim în forță, așa cum ne-ați cunoscut acum două luni. Vom transforma țara în șantier. Avem idei și știm de unde să luăm bani. Pe 22 ianuarie, când urmează să mă întâlnesc cu toți primarii, vom discuta despre aceste lucruri”.

De partea cealaltă, spicherul Zinaida Greceanîi admite că „inițiativele noi” ale lui Igor Dodon ar putea avea costuri foarte mari. „Dacă va fi necesar, vom rectifica și bugetul pentru anul curent. Mie îmi place că toate cele trei forțe: președintele, premierul și spicherul își coordonează activitățile”, a conchis Greceanîi.

„Dodon de dimineață: apă în localități (program de stat), iluminarea stradală (program de stat), rezolvarea problemei deșeurilor din sate (program de stat), gazificarea satelor (aici cică va discuta cu MoldovaGaz). Poate toate incluse într-un program „Satul Moldovenesc 2”? Că a mai avut Voronin așa o inițiativă și era tot exact înainte de alegeri…”, a comentat deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Sergiu Litvinenco.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.07.2020 13:59 Ziarul National GOLGOTA BASARABIEI ROMÂNEŞTI // 5-6 i...

03.07.2020 09:33 Nicolae Negru Nicolae Negru // În impas, regimul Do...

02.07.2020 09:35 Ziarul National Alecu Reniță: Cei care cunoaşteţi pla...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md