03:45:15 16.05.2021
 
Stiri

Președintele CSM afirmă că unul dintre motivele TERGIVERSĂRII dosarului lui Ilan Șor ar fi posibilitatea ca acesta să ajungă la CEDO: „Nu vedem legătura dintre dosarul acesta și demisia judecătorului”

Actualitate 27.01.2021 11:56 Vizualizări742 Autor: Ziarul National
Președintele CSM afirmă că unul dintre motivele TERGIVERSĂRII dosarului lui Ilan Șor ar fi posibilitatea ca acesta să ajungă la CEDO: „Nu vedem legătura dintre dosarul acesta și demisia judecătorului”


Tergiversarea examinării dosarului lui Ilan Șor la Curtea de Apel Cahul nu are nicio legătură cu cererea de demisie a unuia dintre judecătorii din completul de magistrați, care judecă cauza respectivă. Este mai curând vorba despre respectarea dreptului lui Ilan Șor la apărare, în situația în care acesta este un potențial dosar ce ar putea ajunge la Curtea Europeană a Drepturilor Omului pentru neasigurarea acestui drept. Declarațiile au fost făcute de către președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Luiza Gafton, pentru Europa Liberă.

Astfel, președintele interimar al CSM admite că liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, ar putea ataca statul Republica Moldova la CEDO în ceea ce privește dosarul intentat pe numele său, în contextul în care de mai multe ori a reclamat încălcări de procedură și exercitarea de presiuni asupra judecătorilor.

„E un potențial dosar ce ar putea ajunge la CEDO, iar magistrații ar încerca să evite o eventuală condamnare pentru nerespectarea acestui principiu”, a declarat Gafton.

Totodată, Luiza Gatfon a menționat că nu vede nicio legătură dintre acest dosar și cererea de demisie a judecătoarei Nina Veleva, din motive personale. „Noi nu vedem legătura dintre dosarul acesta și demisia doamnei. Din tot ce am văzut eu acolo, rea-credința judecătorului nu rezultă. Doamna a solicitat demisia din temeiul că deja a obosit”, a punctat președintele interimar al CSM.

Amintim că dosarul lui Ilan Șor, transferat la Curtea de Apel Cahul, nu a ajuns încă la etapa finală, acesta reclamând în repetate rânduri tergiversarea intenționată în luarea unei decizii. Din totalul de 51 de ședințe de judecată, 45 au fost amânate.

Ilan Șor a declarat de mai multe ori că s-ar face presiuni asupra judecătorilor ca aceștia să ia o decizie de condamnare a lui, „vădit ilegală și fără probe”. Șor a solicitat de mai multe ori ca ședințele de judecată să fie publice și să fie eliminate presiunile, condiții necesare pentru a se prezenta în instanță. Judecătorii au respins cererile sale. De asemenea, avocații lui Ilan Șor au acuzat frecvente încălcări de procedură în procesul de examinare a cauzei.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Sisteme SSM
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.05.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cum a încercat Maia ...

10.05.2021 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Apel către Traian Bă...

07.05.2021 09:35 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unire pe stânga, ego...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum credeți că trebuie să se prezinte partidele de dreapta la alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie 2021?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md