14:54:39 19.09.2018
 
Stiri

Președintele CSJ susține că „va face tot posibilul” ca jurnaliștii să fie pedepsiți PENAL pentru calomnie

Actualitate 10.09.2013 15:58 Vizualizări12410 Autor: Ziarul National
Președintele CSJ susține că „va face tot posibilul” ca jurnaliștii să fie pedepsiți PENAL pentru calomnie
Președintele Curții Supreme de Justiție (CSJ), Mihai Poalelungi, susține că va face tot posibilul ca în Codul Penal al R. Moldova să fie instituită pedeapsa penală pentru calomnie.

Poalelungi a declarat într-un interviu pentru portalul „Moldova Curată” că „în ultimul an au fost difuzate multe informații defăimătoare despre mine. Un an mai urât nu am avut în viața mea!”.

Președintele CSJ s-a arătat extrem de deranjat de faptul că jurnaliștii au scris despre faptul că Domnia Sa a luat un credit de cinci milioane de lei de la o bancă, deși în declarația de avere Poalelungi a indicat faptul că acești bani îi aparțineau, fiind câștigați în calitate de judecător la CEDO.

„Îmi pare rău că presa a preluat această informație despre cele cinci milioane de lei fără a o verifica sau măcar a-mi solicita opinia. Să nu se supere jurnaliștii pe mine, dar eu voi face tot posibilul pentru a promova ideea ca în Codul Penal al R. Moldova să fie instituită din nou norma penală pentru calomnie. Îmi place să dau exemplul Germaniei, țara democratică în care îmi place totul, de aceea am insistat ca și fiul meu să își facă acolo studiile”, a declarat magistratul.

Potrivit lui Poalelungi, în Germania există „vreo cinci sau șase articole” penale ce vizează calomnia, injuria și defăimarea.

Menționăm că pedeapsa penală pentru calomnie, defăimare și insultă a fost înlăturată în R. Moldova în 2005, urmând standardele europene. Ulterior, a fost modificat articolul 16 al Codului Civil cu privire la defăimare și au fost introduse o serie de criterii ce urmează a fi luate în considerare la stabilirea mărimii compensațiilor financiare pentru cauzarea daunelor morale.

Raisa Lozinschi
Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Andres 10.03.2015 09:06

Indiferent ce a făcut şi încă ce va mai face acest individ numit Poalelungi, el deja a făcut atâta rău, cât nici-un alt preşedinte al CSJ. Acestă instituţie deja nici nu este una de justiţie. Deciziile ei din ultimii ani sunt din domeniul tîmpeniilor criminale.

"Calomnie" la adresa celor cu "miliardul"? 14.04.2015 18:43

Sluga credincioasa si fidela a CORUPȚILOR si MAFIEI vrea prin lege sa interzică orice aluzie la miliardul furat, din care probabil se vor "înfrupta" mai multi. Ei cred sincer ca MINCIUNA, BANII, CORUPȚIA este ATOTPUTERNICA si veșnica, ca "șefu" o sa-l apere si o sa-l salveze din orice situatie? - Sa se uita ce face DNA in Romania si sa vadă cum "șefu" nu-l poate "ajuta" cu nimic pe ex-subalternul, ministru al sănătății. UE si SUA vor DISTRUGE corupția la fel cum distrug TERORISMUL - ambele merita sa fie NIMICITE. Or, la cele ce se intampla in R.Moldova se uita si celelalte state ale Parteneriatului Estic si DEZMĂȚUL CORUPȚIEI nu va fi tolerat - intocmai ca in Romania.

Ketmani 22.02.2016 07:00

Im looking for a job there in cdnaaa. I'm a management accounting graduate. Worked here in the philippines in different companies. I worked as Accounting Staff specialized in Accounts Payable, Receivables and Inventory Specialist. With experienced as Barista at Starbucks Coffee Phils. and other tasks like office supplies custodian, do bank transactions. Hope I can work there as soon as there's available job suited for me. Thanks. God Bless

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.09.2018 09:20 Nicolae Negru De ce îl plagiază Plahotniuc pe Dodon?

15.09.2018 09:01 Ziarul National ANALIZĂ // Trump schimbă lumea! Motiv...

14.09.2018 09:20 Nicolae Negru Să vorbim la Berlin despre reUnire

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md