05:20:05 03.12.2021
Stiri

Președinta Maia Sandu: Interesul R. Moldova este să realizeze mai multe inițiative comune cu România

Actualitate 15.10.2021 15:25 Vizualizări812 Autor: Ziarul National
Președinta Maia Sandu: Interesul R. Moldova este să realizeze mai multe inițiative comune cu România


Președinta Maia Sandu, a discutat astăzi cu membrii Grupului Partidului Popular European (PPE) din partea României, condus de eurodeputatul Ioan-Rareș Bogdan, despre situația curentă din R. Moldova, cooperarea cu instituțiile Uniunii Europene și cu țările membre, dar și despre pe interesul republicii noastre de a realiza mai multe inițiative comune cu România.

Un comunicat de presă al Președinției arată că șefa statului le-a mulțumit deputaților europeni pentru sprijinul pe care îl oferă republicii noastre.

Totodată, membrii PPE din partea României au reconfirmat că Bucureștiul va rămâne susținătorul fidel al Republicii Moldova în realizarea agendei europene și a proiectelor de dezvoltare a republicii noastre pentru binele cetățenilor.

CITIȚI și O delegație din România, cu reprezentanți ai Partidului Popular European, anunță „tot sprijinul necesar pentru R. Moldova”, inclusiv în sectorul energetic și pentru depășirea crizei pandemice

Delegația română din Grupul Partidului Popular European în Parlamentul European s-a întâlnit la Chișinău și cu premierul Natalia Gavrilița.Oficialii au discutat despre prioritățile agendei proeuropene a Guvernului Republicii Moldova, dar și despre suportul forurilor europene pentru reformele demarate. Totodată, a fost abordată și situația din sectorul energetic, o problemă care afectează nu doar R. Moldova, dar și multe țări europene.

„Mă bucur că partenerii din România și UE susțin prioritățile programului nostru de guvernare și acesta este un moment oportun pentru a face multe lucruri frumoase pentru cetățenii ambelor țări”, a declarat premierul Gavrilița.

Partea română a subliniat sprijinul pentru reformele demarate de Guvernul Republicii Moldova și a subliniat că este necesară valorificarea plenară a tuturor platformelor de colaborare între cele două state. Europarlamentarii români au dat asigurări că vor promova la Bruxelles un mesaj puternic de susținere a agendei proeuropene a noii guvernări de la Chișinău.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

26.11.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // România și nevoia de...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md