06:02:54 03.12.2021
Stiri

O delegație din România, cu reprezentanți ai Partidului Popular European, anunță „tot sprijinul necesar pentru R. Moldova”, inclusiv în sectorul energetic și pentru depășirea crizei pandemice

Actualitate 15.10.2021 11:10 Vizualizări1143 Autor: Ziarul National
O delegație din România, cu reprezentanți ai Partidului Popular European, anunță „tot sprijinul necesar pentru R. Moldova”, inclusiv în sectorul energetic și pentru depășirea crizei pandemice


Grupul de lucru al Partidului Popular European (PPE) România, care se află în vizită la Chișinău, anunță deschiderea în a oferi „tot sprijinul necesar Republicii Moldova atât pe plan bilateral, cât și european”.

Mesajul a fost transmis la o întâlnire avută în dimineața zilei de vineri, 15 octombrie, cu președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Din componența delegației fac parte europarlamentarii Siegfried Mureșan, vicepreședinte al Grupului PPE din Parlamentul European, Ioan-Rareș Bogdan, Gheorghe Falcă, Eugen Tomac, Robert Sighiartău, vicepreședinte al Partidului Național Liberal România, și primarul localității Slănic Moldova, Gheorghe Baciu.

Subiectele abordate de către oficiali vizează ultimele evoluții politice din R. Moldova, dar și din domeniile-cheie precum justiție, infrastructură, sectorul energetic și depășirea crizei pandemice COVID-19, arată un comunicat de presă al Parlamentului de la Chișinău.

„Suntem determinați să avansăm în procesul de implementare a agendei de reforme, în special în domeniul justiției, combaterea corupției și edificarea instituțiilor. Salutăm deschiderea enormă demonstrată de către instituțiile europene față de republica noastră. Astfel, ne propunem să valorificăm pe deplin oportunitățile oferite prin această deschidere”, a declarat Igor Grosu.

Oaspeții au discutat cu spicherul de la Chișinău despre necesitatea atragerii investițiilor străine pentru a contribui la creșterea economică, la implementarea de proiecte sociale în beneficiul cetățenilor de pe ambele maluri ale Prutului. Totodată. s-a convenit asupra elaborării legilor necesare pentru a reduce prețurile la serviciile în roaming între România și R. Moldova.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a mulțumit oficialilor europeni pentru ajutorul consistent în lupta cu COVID-19, dar și pentru deblocarea celei de-a doua tranșe a asistenței macrofinanciare în valoare de 50 de milioane de euro din 100 de milioane de euro, achitată de Comisia Europeană săptămâna trecută.

Europarlamentarii au încurajat autoritățile de la Chișinău să accelereze reformelepentru modernizarea republicii și în beneficiul tuturor cetățenilor.

Menționăm că grupul PPE în Parlamentul European efectuează o vizită în Republica Moldova în perioada 13 - 15 octombrie curent.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

26.11.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // România și nevoia de...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md