00:03:13 02.03.2024
Stiri

Președinta Maia Sandu i-a rugat pe premierii Belgiei și Irlandei să susțină, la reuniunea Consiliului European, decizia de a deschide negocierile de aderare la UE cu R. Moldova

Actualitate 05.12.2023 09:58 Vizualizări921 Autor: Ziarul National
Președinta Maia Sandu i-a rugat pe premierii Belgiei și Irlandei să susțină, la reuniunea Consiliului European, decizia de a deschide negocierile de aderare la UE cu R. Moldova


Președinta Maia Sandu i-a rugat pe prim-ministrul Regatului Belgiei, Alexander de Croo, și pecel al Irlandei, Leo Varadkar, să susțină decizia de inițiere a negocierilor de aderare la Uniunea Europeană cu Republica Moldova, care urmează să fie luată la reuniunea Consiliului European, programată pentru perioada 14 - 15 decembrie curent.

Îndemnul le-a fost transmis liderilor belgian și irlandez luni, în cadrul unor discuții telefonice.

Președinția transmite că subiectul principal al discuțiilor a fost progresul Republicii Moldova în cadrul procesului de aderare la Uniunea Europeană.

„Șefa statului a vorbit despre eforturile consistente ale R. Moldova în realizarea reformelor necesare pentru modernizarea republicii și avansarea pe calea europeană. Președinta a evidențiat progrese semnificative în îndeplinirea recomandărilor Comisiei Europene, reflectate și în raportul Comisiei din 8 noiembrie”, arată Președinția.

Aceeași sursă precizează că, până la reuniunea Consiliului European, președinta Maia Sandu, prim-ministrul Dorin Recean și viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, vor purta discuții cu oficialii de nivel înalt ai tuturor statelor membre UE pentru a promova importanța lansării negocierilor pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Spețoperația hibridă...

26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md