06:03:04 01.06.2020
 
Stiri

Presa SPORTIVĂ din R. Moldova, INTERZISĂ la JO de la Tokyo? Comitetul Național Olimpic și Sportiv ar pune PIEDICI ca la olimpiadă să NU ajungă jurnaliștii moldoveni

Sport 18.05.2019 14:10 Vizualizări1910 Autor: Ziarul National
Presa SPORTIVĂ din R. Moldova, INTERZISĂ la JO de la Tokyo? Comitetul Național Olimpic și Sportiv ar pune PIEDICI ca la olimpiadă să NU ajungă jurnaliștii moldoveni


Presa sportivă din R. Moldova ar putea să nu fie acreditată la Jocurile Olimpice din 2020, care vor avea loc la Tokyo. Această situație ar fi din cauza Comitetului Național Olimpic și Sportiv (CNOS), condus de Nicolae Juravschi, se arată într-o declarație aprobată de Comitetul Executiv al Asociației Presei Sportive din Moldova (APSM), membru al Asociației Internaționale a Presei Sportive (AIPS).

Astfel, APSM nu a primit nicio recomandare din partea CNOS cu privire la modalitatea de acreditare și cazare a reprezentanților presei scrise și a fotoreporterilor la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

„Organizatorii JO de Vară de la Tokyo 2020 au pus deja la dispoziția CNOS documentația cu privire la posibilitățile de asigurare a cazării reprezentanților presei pe durata întrecerilor. În același timp, ținem să menționăm că presa sportivă din R. Moldova încă nu a fost informată referitor la aceste prevederi, deși termenul limită pentru rezervarea cazării jurnaliștilor expiră la data de 25 mai 2019. Conform deciziei Comitetului Executiv al Comitetului Național Olimpic și Sportiv, în cadrul ședinței din 28 septembrie 2018 au fost aprobate, în premieră, anumite criterii de selectare a reprezentanților mass-media acreditați pentru reflectarea evenimentelor din cadrul JO. Pentru a nu tensiona situația creată, nu vom comenta aceste criterii care nu au fost coordonate cu APSM și totalmente contravin principiilor presei sportive libere și transparenței democratice”, se spune în declarație.

Până în prezent, CNOS nu a anunțat nici care sunt candidații selectați pentru JO 2020, nici care este cota inițială rezervată R. Moldova pentru presa scrisă și fotoreporteri. „În etapa a doua a procesului de acreditare, care va începe în toamnă, instituțiile mediatice urmează să nominalizeze ziariștii și fotoreporterii care le vor reprezenta la JO de la Tokyo 2020. În condițiile date, există un risc real ca presa sportivă din Moldova să nu fie prezentă la JO de la Tokyo 2020”.

Această „situație tensionată” dintre APSM și CNOS a apărut după ce reprezentantul asociației a fost exclus din componența Comitetului Executiv al comitetului, dar și după ce în toamna anului 2018 Comitetul Executiv al APSM s-a pronunțat împotriva hotărârii de suspendare a activității Federației de Taekwondo WT din R. Moldova în componența CNOS.

„Presa sportivă niciodată nu va tolera marginalizarea unei probe sportive, mai ales olimpice. Sperăm ca în cel mai scurt timp colaborarea presei sportive naționale cu CNOS să redevină una constructivă, menită să promoveze valorile și idealurile olimpice, în vederea susținerii mediatice a adevăraților eroi ai neamului nostru – sportivilor și antrenorilor, care ne duc faima țării în întreaga lume”, se mai spune în documentul aprobat de Comitetului Executiv al APSM la 17 mai 2019.

CNOS nu a comentat, deocamdată, declarația remisă de APSM.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

25.05.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // Geopolitica intrând ...

22.05.2020 15:28 Ziarul National Victor Chirilă, directorul APE: R. Mo...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md