06:31:58 17.06.2024
Stiri

Premierul României, Marcel Ciolacu, răspunde Rusiei: ,,În primul rând, nu mai există limba moldovenească, asta a fost o invenție a Rusiei. În R. Moldova există cetățeni moldoveni de origine română"

Actualitate 25.05.2024 12:54 Vizualizări1928 Autor: ZiarulNational
Premierul României, Marcel Ciolacu, răspunde Rusiei: ,,În primul rând, nu mai există limba moldovenească, asta a fost o invenție a Rusiei. În R. Moldova există cetățeni moldoveni de origine română


Premierul României, Marcel Ciolacu, i-a răspuns purtătoarei de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe a Rusiei, Maria Zaharova, care l-apostrofat pentru o presupusă imixtiune în afacerile interne ale R. Moldova. Ciolacu a reiterat astăzi că limba oficială în R. Moldova este româna, iar ,,moldoveneasca" la care face trimitere Zaharova este o invenție a Rusiei.


,,Sincer, nu o să mint de dragul Rusiei. Asta simt și ăsta este adevărul. În primul rând, nu mai există limba moldovenească, asta a fost o invenție a Rusiei. Împreună cu cei care conduceau Ucraina, Rusia a impus o limbă inventată. În acest moment, Ucraina și autoritățile din R. Moldova au declarat că limba oficială este cea română", a subliniat Ciolacu.

Totodată, oficialul de la București a afirmat că în R. Moldova trăiesc cetățeni moldoveni de origine română.

,,În R. Moldova există cetățeni moldoveni de origine română, așa cum în România există români de etnie maghiară”, a spus Marcel Ciolacu.

Tot astăzi, Marcel Ciolacu a subliniat că Rusia are o îngrijorare că în România se lucrează 24 de ore din 24 pe ,,Autostrada Moldovei".
,,Am văzut astăzi, de dimineaţă, o îngrijorare a Rusiei că lucrează o companie cu 3.000 de angajaţi pe ,,Autostrada Moldovei" şi o îngrijorare mare a administraţiei ruseşti, de ce în acest moment o companie, aceeaşi care lucrează şi aici (pe autostrada A1, între Margina şi Holdea - n.r. ), lucrează cu 3.000 de angajaţi, 24 de ore din 24 pe ,,Autostrada Moldovei". Dânşii sunt îngrijoraţi, eu mă bucur că ne ţinem de cuvânt şi facem ,,Autostrada Moldovei”, a declarat, sâmbătă, Marcel Ciolacu, în timpul vizitei pe şantierul tronsonului de autostradă între Margina (judeţul Timiş) şi Holdea (judeţul Hunedoara).
Întrebat dacă România ar trebui să fie mai bine securizată, Ciolacu a dat asigurări că România este o ţară sigură.

,,Ţara noastră e o ţară foarte sigură. Suntem membrii NATO, haideţi să terminăm cu... Nu, Rusia nu va ataca România. Este un joc, este şi un război hybrid. Ţara care e supusă celui mai mare război hybrid, o ştiţi şi dumneavoastră, e R. Moldova. Avem un stat într-un război armat, Ucraina şi un stat sub un război hybrid, R. Moldova, ţinând cont că au şi ei alegeri pentru funcţia de preşedinte, cred că în octombrie. România e o ţară sigură, nu va intra în niciun război şi Rusia nu va ataca România, cu certitudine. Suntem pregătiţi, nu vă luaţi chiar după toate ştirile”, a precizat Ciolacu.


Stiri relevante
16.06.2024 10:22 685 Mașa și Medvedev

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md