06:43:56 19.06.2024
Stiri

Premierul Recean solicită sprijin continuu pentru Ucraina: „Lupta Ucrainei nu se referă doar la propria suveranitate, ci și la menținerea arhitecturii de securitate a Europei”

Actualitate 23.05.2024 16:59 Vizualizări941 Autor: Ziarul National
Premierul Recean solicită sprijin continuu pentru Ucraina: „Lupta Ucrainei nu se referă doar la propria suveranitate, ci și la menținerea arhitecturii de securitate a Europei”


Susținerea Ucrainei în războiul declanșat de Federația Rusă este una esențială, pentru că statul vecin menține, cu prețul vieților cetățenilor săi, situația stabilă în regiune, a afirmat astăzi prim-ministrul Dorin Recean, prin intermediul unei intervenții online, la cea de-a opta ediție a Forumului de securitate „Black Sea and Balkans Security Forum”, care se desfășoară la București.

„Sprijinul nostru continuu este esențial. Securitatea Mării Negre este baza stabilității întregii zone euroatlantice, iar lupta Ucrainei nu se referă doar la propria suveranitate, ci și la menținerea arhitecturii de securitate a Europei”, a spus șeful Guvernului de la Chișinău, accentuând curajul și rezistența de care dă dovadă Ucraina.

CITIȚI și Nicolae Ciucă, la Black Sea and Balkans Security Forum: „Aderarea la UE a R. Moldova și a Ucrainei va transforma regiunea Mării Negre într-un spațiu al prosperității economice și al securității”

Premierul a menționat, de asemenea, în cadrul forumului de la București, provocările hibride cu care se confruntă Republica Moldova – atacuri cibernetice, propagandă, dezinformare, dar și acțiunile pe care le întreprind autoritățile pentru a reduce amploarea acestora.

Potrivit lui Recean, prioritățile actuale sunt axate pe sporirea rezilienței instituțiilor, a capacităților de apărare, dezvoltarea economiei și obținerea independenței energetice. Premierul a adăugat că Parteneriatul pentru Securitate și Apărare dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, semnat pe 21 mai, în cadrul celei de-a opta reuniuni a Consiliului de Asociere Republica Moldova-Uniunea Europeană, ne va ajuta la contracararea tentativelor Rusiei de a interveni în procesele democratice interne.

CITIȚI și VIDEO // Spicherul Igor Grosu, la Forumul de securitate din București: „Alături de România, cu care avem o relație mai deosebită de sânge și neam, R. Moldova se simte în siguranță”; Chișinăul și Kievul, „o singură voce” pe calea spre UE

Forumul de securitate din regiunea Mării Negre și a zonei Balcanilor este o conferință internațională de securitate, în format regional, iar tmele centrale ale acestei ediții se referă la securitatea în regiunea Mării Negre, inclusiv cea energetică, reziliența cibernetică, amenințările de tip hibrid și combaterea dezinformării.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md