23:48:52 25.11.2020
 
Stiri

Premierul Chicu reclamă o tentativă de ÎNLĂTURARE a lui Stoianoglo din funcție: „Dacă vrem să SUPRAVIEȚUIM ca stat, trebuie să ne unim cu toții și să susținem eforturile procurorului general”

Actualitate 20.05.2020 09:58 Vizualizări2293 Autor: Ziarul National
Premierul Chicu reclamă o tentativă de ÎNLĂTURARE a lui Stoianoglo din funcție: „Dacă vrem să SUPRAVIEȚUIM ca stat, trebuie să ne unim cu toții și să susținem eforturile procurorului general”


Curtea Constituțională va examina joi, pe 21 mai, o sesizare privind legalitatea concursului în urma căruia Alexandru Stoianoglo a fost ales procuror general. Această sesizare a fost depusă anterior de către reprezentanții grupului „Pro Moldova”, dar mai este semnată și de Pavel Filip, Dumitru Diacov, Igor Vremea sau Nicolae Ciubuc.

Premierul Ion Chicu consideră că s-ar pune la cale înlăturarea din funcție a lui Stoianoglo, după ce acesta a avansat în investigarea dosarului privind furtul miliardului din sistemul bancar.

„Politicieni, președinți și prim-miniștri vom mai avea. Au mai fost, vor mai fi. Nu știu, însă, dacă vom mai avea un asemenea procuror general ca Alexandru Stoianoglo. Acest om a început să lucreze așa cum i se cuvine unui om cu respect față de țară și jurământul depus. Investigarea reală a furtului miliardelor în anii 2011-2015 a început abia în decembrie 2019, când domnul Stoianoglo a preluat conducerea PG. Acest lucru nu place celor care au furat miliardul”, a menționat Ion Chicu.

Prim-ministrul lasă să se înțeleagă că au fost încercări de a-l cumpăra pe actualul procuror general, însă acest lucru a eșuat: „Tentativele de a-l descuraja și chiar înlătura din funcție pe Stoianoglo au și început. Ce naivitate să crezi că un asemenea om poate fi influențat, cumpărat și oprit. Mai ales, că procesul decriminalizării și dezoligarhizării țării este ireversibil și nu mai depinde de „voința politică” a beaumondului de la Chișinău”.

Mai mult, oficialul spune că în joc ar fi viitorul R. Molsova ca stat. „S-a implicat deja toată lumea. Ieri am discutat cu Ambasadorul Letoniei la Chișinău și am fost asigurat că echipa comună de investigare a furtului miliardului va începe în curând activitatea. Un suport enorm în acest sens îl avem și de la Uniunea Europeană. Voi solicita în aceste zile suport bilateral și altor guverne din UE și nu numai. Dacă vrem să supraviețuim ca stat, trebuie să ne unim cu toții și să susținem eforturile procurorului general. Dacă această crimă rămâne nepedepsită - acesta este scopul mișcărilor politice de ultimă oră și al tentativelor de a-l înlătura pe Stoianoglo, țara nu mai are viitor. O spun cu toată convingerea și în cunoștință de cauză”.

Chicu mai spune că, în paralel, va fi lansat „procesul de reformare radicală a țării”. „În căteva zile vom începe negocierile asupra unui nou program cu FMI. Reforma administrativ-teritorială, reforma justiției, reforma APC, a învățămîntului universitar, dublări sau triplări de salarii în educație și medicină și multe alte reforme urmează a fi incluse în acest program. Fără aceasta nu mai avem sorți de izbândă. Politicienii, prim-miniștrii... vin și se duc. Suntem datori, însă, să lăsăm copiilor o țară. A lor. Copii noștri trebuie să aibă țara lor. Altfel, rușine să ne fie”, a mai adăugat Chicu ai cărui copii învață și lucrează la Londra.

Președintele Igor Dodon a declarat ieri, în cadrul unei emisiuni televizate, că CC urmează să se pronunțe joi asupra legalității concursului prin care Alexandru Stoianoglo a fost ales în funcția de procuror general. Acesta i-a acuzat pe reprezentanții „Pro Moldova”, care au semnat sesizarea, că ar vrea să-l înlăture pe Stoianoglo din funcție, deoarece aceasta a avansat în cadrul investigațiilor legate de dosarul furtului miliardului. În același timp, Dodon a declarat că Veaceslav Platon nu are nicio tangență cu furtul miliardului.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.11.2020 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Noii neutraliști

20.11.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // (Auto)amăgire, suspi...

16.11.2020 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cum a pierdut Dodon,...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Guvernul Chicu trebuie să-și continue activitatea și după ce Maia Sandu a câștigat funcția de președinte al R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md