03:58:58 18.05.2021
 
Stiri

PREMIERĂ // Un fost așa-zis „milițian” din Transnistria, condamnat DEFINITIV pentru răpirea și torturarea unui cuplu din raionul Florești: Și-au bătut joc de cetățenii R. Moldova pentru un pretins furt a doi iepuri

Actualitate 09.04.2021 12:12 Vizualizări982 Autor: Ziarul National
PREMIERĂ // Un fost așa-zis „milițian” din Transnistria, condamnat DEFINITIV pentru răpirea și torturarea unui cuplu din raionul Florești: Și-au bătut joc de cetățenii R. Moldova pentru un pretins furt a doi iepuri


Curtea de Apel Bălți a menținut, pe 8 aprilie curent, sentința Judecătoriei Soroca, prin care Andrei Samonii, fost așa-zis „milițian” din regiunea transnistreană, a fost condamnat la 15 ani de detenție pentru violare de domiciliu, răpire și acte de tortură în privința a doi locuitori din raionul Florești.

De asemenea, instanța a dispus încasarea în beneficiul celor două victime a sumei de 20 000 de euro cu titlu de prejudiciu moral.

Reprezentantul structurilor ilegale de la Tiraspol, Andrei Samonii, alături de alți „milițieni” din regiunea transnistreană, au răpit, în noaptea de 8 spre 9 aprilie 2015, din propria locuință un cuplu din satul Vertiujeni, raionul Florești, teritoriu controlat de autoritățile constituționale.

Cele două persoane au fost târâte noaptea pe drumul pietruit din sat, băgate într-o luntre și transportați în stânga Nistrului la așa-zisul „comisariat de miliție din orașul Camenca, unde au fost bătute cu bestialitate, plasate în izolatorul de detenție preventivă și învinuite de furtul a doi iepuri.

Victimele au fost deținute ilegal până la 12 aprilie 2015, iar expertiza medico-legală, efectuată după eliberarea victimelor, a stabilit numeroase traumatisme fizice pe corpurile acestora.

„Această sentință este un precedent judiciar valoros și o premieră pentru victimele torturii din regiunea transnistreană. În același timp, acest caz demonstrează că autoritățile Republicii Moldova dispun de pârghii și posibilități legale pentru a finaliza procedurile penale și de a pedepsi corespunzător persoanele vinovate de comiterea unor abuzuri grave, chiar dacă sunt domiciliate pe teritoriul necontrolat de autoritățile constituționale”, a declarat avocatul Asociației „Promo-LEX”, Pavel Cazacu.

Menționăm că decizia Curții de Apel Bălți este definitivă și executorie, dar cu drept de recurs la Curtea Supremă de Justiție.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Sisteme SSM
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2021 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine va ridica mănuș...

14.05.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cum a încercat Maia ...

10.05.2021 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Apel către Traian Bă...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum credeți că trebuie să se prezinte partidele de dreapta la alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie 2021?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md