16:08:55 21.02.2024
Stiri

Potop la malul mării: Morți, case inundate şi drumuri afectate, în urma ploilor căzute în ultimele 12 ore în România și Bulgaria

Știri 20.06.2014 10:52 Vizualizări2259 Autor: Galina Munteanu


Potop la malul mării: Morți, case inundate şi drumuri afectate, în urma ploilor căzute în ultimele 12 ore în România și Bulgaria mediafax.ro

Zece persoane au murit, inclusiv doi copii, iar alte trei persoane sunt date dispărute în urma inundaţiilor care au avut loc ieri în nord-estul Bulgariei.

Nouă cadavre au fost găsite la periferia Varnei, cel mai mare oraş bulgăresc de la Marea Neagră, iar unul a fost găsit în regiunea Dobrici, în apropiere de Dunăre. Precizăm că o furtună s-a abătut ieri după-amiază asupra Varnei, unde plouă de aproximativ 20 de zile, iar periferia din sud, Asparouhovo, se afla sub ape.

În regiunea Veliko Tîrnovo, strâmtoarea Republica din Balcani, traversată de un drum care asigură o legătură între România şi Turcia, a fost închis. Aproximativ 40 de persoane au fost evacuate în această regiune, iar alte 150 în regiunea Dobrici.

Prăpăd zilele acestea și în România. Mai multe locuinţe au fost inundate şi aproape zece kilometri de drumuri au fost afectaţi de puhoaiele de ape care au căzut în ultimele 12 ore în judeţul Constanţa. Zeci de case au fost inundate și în satul Zorile, din comuna Adamcliși, Mangalia, satul Șipote din comuna Deleni și satul Vârtop din comuna Albeşti.

Centrul Meteorologic Regional Dobrogea a emis o avertizare de Cod Portocaliu de precipitaţii până astăzi, ora 15.00.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

12.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Relații paradoxale, ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md