04:53:44 08.12.2023
Stiri

FOTO // R. Moldova evită INUNDAȚIILE. Nivelul apei la Naslavcea a scăzut peste noapte cu 2,3 metri

Actualitate 25.11.2022 11:28 Vizualizări1065 Autor: Ziarul National
FOTO // R. Moldova evită INUNDAȚIILE. Nivelul apei la Naslavcea a scăzut peste noapte cu 2,3 metri


Nivelul apei la punctul de măsurare Naslavcea, raionul Ocnița, a scăzut peste noapte cu 2,3 metri și astfel riscurile unor inundații sunt tot mai mici.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) susține că monitorizează în continuare situația în legătură că mărirea debitului de apă deversat din Lacul de Acumulare Dnestrovsck pe râul Nistru.

În acest sens prin intermediul organelor teritoriale au fost create 12 posturi de observare a nivelului apei. În urma monitorizării efectuate pe parcursul ultimelor 24 de ore nu au fost înregistrate schimbări esențiale.

Citește și: Cod portocaliu de INUNDAȚII în R. Moldova: Nivelul apei în Nistru ar putea crește cu până la 4,3 metri

Debitele de evacuare a apei din Nodul hidraulic Dnevstrovsk constituie circa 2 250 m3/s, iar Nodul hidraulic Dubăsari constituie circa 650 m3/s.

Astfel, în această dimineață s-a atestat o descreștere a nivelului de apă la punctele de măsurare Ocnița în localitățile Naslavcea, Otaci, Unguri, dar și la punctele de măsurare Criuleni (Zolonceni), Ștefan-Vodă (Tudora).

În continuare IGSU este în permanentă conlucrare cu autoritățile Ministerului Mediului și serviciile Ministerului Afacerilor Interne în vederea prevenirii riscului. „Momentan situația atestată nu indică nici un pericol pentru gospodării și casele oamenilor, întrucât apa se scurge în limitele albiei”; dă asigurări IGSU.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Scena politică a R. M...

04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md