09:30:22 20.04.2024
Stiri

Polițiștii din R. Moldova, dotați cu camere video portabile pentru a preveni traficul de copii și femei printre refugiații din Ucraina

Actualitate 26.01.2023 14:58 Vizualizări1047 Autor: Ziarul National
Polițiștii din R. Moldova, dotați cu camere video portabile pentru a preveni traficul de copii și femei printre refugiații din Ucraina


Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) din Moldova a donat 240 de camere portabile și echipamente, în valoare de 300 de mii de dolari, subdiviziunilor Ministerului Afacerilor Interne pentru a contribui la prevenirea traficului de copii și femei din Ucraina.

Camerele vor fi purtate de personalul de securitate, care activează pe teritoriul republicii și la cinci puncte de frontieră ale R. Moldova, inclusiv Palanca, Tudora și Leușeni. Acestea sunt ușoare, pot fi folosite 24/7 și înregistrează cu acuratețe punctul de vedere al purtătorului.

Echipamentul le va permite oamenilor legii să colecteze înregistrări audio-video cu refugiații care sosesc și pleacă din principalele puncte de trecere a frontierei, precum și ale celor care decid să rămână în republică, devenind un instrument deosebit de valoros atunci când sunt înregistrate fluxuri mari de călători, când copiii și femeile se pot confrunta cu mai multe riscuri.

Mai mult, reprezentanții autorităților de forță vor putea asigura o mai bună identificare și, corespunzător, înregistrare și referire imediată a copiilor în situație de risc, a celor neînsoțiți și separați care fug de război. De asemenea, echipamentul va permite înregistrarea dovezilor audio-video în scopul urmăririi penale a infractorilor, cum ar fi traficanții sau abuzatorii.

„Acest echipament nu numai că va accelera și îmbunătăți intervențiile în cazul identificării copiilor refugiați aflați în pericol sau al celor care călătoresc neînsoțiți sau sunt separați de familiile lor. Pe termen lung, aceste camere vor asigura, de asemenea, responsabilitatea angajaților din cadrul MAI, astfel încât atât cetățenii, cât și colaboratorii sistemului să se simtă în siguranță, iar transparența interacțiunilor să fie asigurată”, a declarat Ana Revenco, ,inistrul Afacerilor Interne.

Până în prezent, peste 600 de mii de refugiați din Ucraina au intrat pe teritoriul Republicii Moldova pentru siguranță și protecție, inclusiv peste 100 de mii de copii. Dintre aceștia, aproape 800 au fost separați de părinți, îngrijitori sau erau neînsoțiți. Cu sprijinul UNICEF și al partenerilor, familiile refugiate au accesat servicii de plasament, juridice, informaționale și psihologice în timpul șederii lor în R. Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md