09:38:43 26.03.2023
Stiri

Poate să supraviețuiască o democrație bleagă?

Actualitate 18.12.2022 10:30 Vizualizări1618 Autor: Ziarul National
Poate să supraviețuiască o democrație bleagă?


Trustia, elegii politikoase

Ieri am discutat despre suspendarea emisiei televiziunilor lui Ilan Șor și Igor Dodon etcetera și viceversa. A fost ca o lovitură de Javelin, ca un atac de HIMARS din cer senin. Nimeni nu s-a așteptat la un asemenea pas din partea guvernării PAS. Salonul nostru era excitat ca înainte de 24 februarie, când nu se știa ce va face Putin cu armata rusă concentrată în jurul Ucrainei: va ataca sau nu va ataca?

„Incredibil, Maia Sandu devine dictatoare! Democrația e în pericol!” – se lamentă Alin Pedeseriuc. „Nimeni nu a crezut că lui Ilan Șor i se va lua aeroportul, dar i s-a luat”, constată melancolic dr. P. Stuh. „Asta-i altceva! Acum Putin a rămas fără portavocele sale în republicuța noastră! El se va răzbuna!” – strigă Colesovnazadov.

„Maia Sandu i-a aplicat lui Ilan Șor o lovitură nepermisă în plexul solar. Ilan Șor și Dodon sunt opoziția noastră! Toată Europa și Comisia de la Veneția le va sări în ajutor! Pluralismul are de suferit!” – enunță Nistor Vichituș. Enunță ferm, dar nu prea sigur. Ca întotdeauna, el vrea să pară obiectiv, dar își dă seama că nu-l crede nimeni și suferă din cauza aceasta. „Să spui că Șor și Dodon reprezintă opoziția e ca și cum ai spune că Putin și Lukașenko întruchipează democrația. Nu orice tâlhar poate fi opoziție democratică!” - interveni Cozonac.

„Poate o democrație să folosească metode nedemocratice? – aceasta-i întrebarea!” – sublinie patetic Nistor Vichituș. „Ba nu. Întrebarea e cât timp poate să supraviețuiască o democrație bleagă? – răspunse Sobcor.

Acum stau și mă gândesc la „comportamentul agresiv” al armatei ucrainene în războiul cu Rusia. Conform TASS, despre aceasta i-a informat pe turci, la Istanbul, viceministrul rus de Externe, Serghei Verșinin. Într-adevăr, de ce militarii ucraineni nu sunt mai amabili, mai delicați, nu dau dovadă de ospitalitate, de bune maniere față de ocupanții ruși? Nu li s-a spus că armata rusă vine să-i elibereze?

Al vostru amoniac, Ion Buraga

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Bravo ! 18.12.2022 13:36

Satira e o arma usturatoare, mai ales impotriva hoților și minciunoșilor.

Nicolaie Racovita 18.12.2022 16:43

2 ani in urma,Buraga scria foarte rau despre PAS si Maia Sandu.Azi o lauda,scrie bine.Ce s-a intimplat ? Da nimic important,avem de a face cu cameleonii... Pe atunci Buraga lucra la Plahan...

Andrei 18.12.2022 16:44

Poate să supraviețuiască o democrație bleagă? Intrebarea nu este formulata corect. De ce? Deoarece daca e bleaga, atunci, paradoxal, aceasta nu e democratie.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.03.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Xi în tranșee cu Pu...

22.03.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Cine să facă reUnirea?

20.03.2023 09:06 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin, Maia Sandu și...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că decizia Parlamentului de a modifica sintagma „limba moldovenească” cu cea de „limba română” în legislația națională, în conformitate cu decizia Curții Constituționale din anul 2013, este corectă?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md