23:08:27 06.12.2022
Stiri

PERICOL de INCENDIU! Nu ține acest obiect în MAȘINĂ!

Știri 27.07.2018 12:20 Vizualizări1794 Autor: Ziarul National
PERICOL de INCENDIU! Nu ține acest obiect în MAȘINĂ! Sursa: auto-bild.ro


Interiorul unei mașini poate să se încingă destul de puternic în timpul verii și chiar și în alte anotimpuri, dacă vehiculul este parcat într-un loc fără umbră. Ei bine, un american a descoperit că nu trebuie să lase o oglindă parabolică în interiorul unei mașini. Cine ar fi crezut?

Aparent, americanul respectiv este pasionat de cuptoare solare, iar acestea folosesc oglinzi de dimensiuni generoase. În cazul de față, a reușit să găsească o antenă de satelit pe marginea drumului și a învelit-o cu Mylar. Folia respectivă este folosită și pentru difuzoare auto, dar este cunoscută pentru proprietățile sale de a reflecta lumina și căldura.

Mark Kossover, americanul în cauză, a simțit nevoie să le arate și colegilor de la birou creația sa. Aparent, ea poate să pasteurizeze un litru de apă în 15 minute. Vorbim despre o temperatură de peste 70 de grade Celsius, realizată doar prin reflexia luminii Soarelui. În mod evident, lucrurile pot deveni periculoase dacă o asemenea oglindă ajunge în apropierea unor elemente inflamabile.

Din nefericire pentru el și al său Subaru Outback, a uitat oglinda parabolică în portbagaj. Câteva ore mai târziu, Mark s-a întors la mașina sa și a descoperit că poți avea noroc și când ai ghinion. Practic, oglinda parabolică din portbagaj i-a topit mai multe ornamente din plastic de la interiorul hayon-ului.

Acestea ar fi putut să ia foc, dar calitatea unor mase plastice din automobile este la un nivel suficient de ridicat încât să nu ia foc atât de ușor. Sigur, Mark și-a dat seama că situația ar fi putut să fie mult mai gravă, de unde și postarea de pe blogul său.

Sursa: auto-bild.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.12.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simion vrea să placă...

02.12.2022 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // România întreagă, un...

01.12.2022 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino: Dodecalogul românilor b...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că „Gazprom” are motive întemeiate pentru a reduce livrările de gaze către R. Moldova cu 56,5% pentru luna decembrie, contrar contractului semnat cu „Moldovagaz”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md