01:20:06 18.12.2017
Stiri

PAS și PPDA, BLOC electoral comun la viitoarele alegeri parlamentare

Politică 20.11.2017 17:14 Vizualizări583 Autor: Ziarul National
PAS și PPDA, BLOC electoral comun la viitoarele alegeri parlamentare

Partidul Acțiune și Soldaritate (PAS) și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) au anunțat, astăzi, că vor forma un bloc electoral comun la viitoarele alegeri parlamentare, care vor avea loc în baza sistemului mixt.

„Anunțăm că PAS și PPDA vor crea o platformă a forțelor proeuropene, antioligarhice, care să aducă împreună oameni onești, buni profesioniști, pentru a crea un front comun împotriva binomului Plahotniuc-Dodon”, a spus lidera PAS, Maia Sandu, astăzi într-o conferință de presă.

La acest bloc vor putea adera și alte partide proeuropene și antioligarhice, „în primul rând cele cu care am făcut front comun la alegerile prezidențiale”.

Potrivit Maei Sandu, integritatea și meritocrația vor fi criteriile de bază la întocmirea listelor electorale ale acestei platforme.

Lidera PAS a reiterat că schimbarea sistemului electoral are scopul „menținerii la putere a acestei clase politice formată în jurul binomului Plahotniuc-Dodon”, iar platforma electorală anunțată va fi o forță care va sta „în calea răului enorm al acestui tandem”.

Liderul PPDA, Andrei Năstase, a declarat că viitorii candidați din lista blocului electoral vor fi triați de o comisie formată din membri ai societății civile și jurnaliști de investigație, solicitând și diasporei să se implice în acest proces.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
În ce situație credeți că ar avea mai mult de câștigat Partidul Acțiune și Solidaritate, condus de Maia Sandu, la viitoarele alegeri parlamentare?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md